می توانید به هرنامی که دوست دارید به زمین درخت هدیه کنید، ما می کاریم و نگهداری می کنیم، تا همیشه...
گیاه جو یک گیاه کوچک اما پر خاصیت است که برای درمان بسیاری از بیماریها مانند بیماریهای قلبی و دیابت... بسیار مفید است همچنین مناسب بیماری آسم است در ادامه به بررسی بیشتر این گیاه میپردازیم.
1401-09-18 20:57:16
دراین مقاله سعی داریم شما را با برخی از خواص جو آشنا کنیم که تا به حال نمیدانستید برای شناخت این غلات با ما همراه باشید امیدوارم از مطالعه این مطلب لذت ببرید.
در لغت نامه دهخدا جو به عنوان دستهای از غلات شناخته میشود که به تازی شعیر میگویند.
درفرهنگ معین جو گیاهی از خانوادهی گندمیان که دارای سنبله سادهای که از هر بند آن سه سنبله دو ردیفه میروید.
Hordeum vulgare یا همان جو دارای یک چرخهی زندگی یک ساله و از خانواده گندمیان میباشد ارتفاع این گیاه با توجه به نوع آن حدودا تا یک متر میرسد و دارای برگهایی باریک و کشیده به رنگ سبز تیره است.
با توجه به بررسیها گفته میشود که معمولا کشت این گیاه ابتدا در اتیوپی و آسیای جنوب شرقی به ویژه چین و ژاپن بوده است واز همانجا گسترش یافته است.
گیاه جو به عنوان یکی ازسازگارترین غلات بشمارمیرود و درصورت وجود خاک حاصلخیزی که به خوبی بتواند آب را در خود نگه دارد و پی اچ آن بین اعداد 7 و 8 باشد تولید میشود.
کشت این گیاه نسبت به گندم به رطوبت و آب کمتری نیاز دارد بنابراین در منطقه آب وهوایی که در زمینه وجود آب دچار بحران میباشد کشت جو بهترین انتخاب است.
مقاومت جو در مقابل سرما نسبت به گندم کمتر است بنابراین کشت جوی پاییزه در مناطق سردسیری مناسب نمیباشد.
جو سرشار از ویتامین میباشد و گیاهی است با طبع نسبتا سرد که مصرف این غلات برای داشتن سلامت روده و دستگاه گوارش مفید است زیرا این غلات سرشار از فیبر بوده و این خصوصیت باعث میشود بدن انسان از سموم پاکسازی شود و حتی میتواند خطر ابتلا به بیماری سرطان روده بزرگ و بواسیر را کم کند.
همچنین مصرف جو باعث کاهش خطر ابتلا به سنگ صفرا به خصوص در خانمها شود و علت این موضوع وجود فیبر نامحلول در جو است که باعث کاهش ترشح اسید صفرا و افزایش حساسیت به انسولین و کاهش تریگلیسیرید خواهد بود.
یکی دیگر از فواید مصرف جو این است که از پوکی استخوان جلوگیری میکند و این به علت وجود فسفر، مس و منگنز موجود در جو میباشد.
آب جو 11 برابر بیشتر از شیر کلسیم دارد بنابراین برای سلامت استخوان و دندان بسیار مناسب است.
وجود ویتامین C دراین غلات میتواند سیستم ایمنی بدن فرد را تقویت کرده و خطر ابتلا به بیماری آنفولانزا را کاهش دهد.
آهن موجود در جو باعث میشود از بروز بیماری کم خونی و خستگیهای ناشی از آن جلوگیری شود.
این غلات باعث تشکیل هموگلوبین و گلبول های قرمزخون میشود.
سلنیم موجود در جو باعث نگهداری الاستیسیته پوست و در نهایت جلوگیری از شل شدن پوست میشود.
مواد مغذی موجود در جو مانند ماده مغذی لیگنان موجب پیشگیری افراد از سرطان های هورمونی و بیماری قلبی میشود.
همچنین جو، دیابت و سطح کلسترول را کنترل کرده و از بروز آسم جلوگیری میکند.
از همراهی شما صمیمانه تشکر میکنیم خوشحال میشویم اگر نظرات خود را در مورد این مقاله با روستاگل در میان بگذارید و برای آشنایی بیشتر با روستاگل قسمت روشن سازی را مطالعه کنید.