می توانید به هرنامی که دوست دارید به زمین درخت هدیه کنید، ما می کاریم و نگهداری می کنیم، تا همیشه...
درخت به، به دلیل عطر، طعم و مزهی میوهاش از ایران تا فرانسه طرفداران خود را دارد
1401-11-07 23:24:18
آیا میدانسیتد که میوهی به، را با نام سیب طلایی میشناختند؟
و یا اینکه در باور یونانیها درخت به، نماد مقدسی دارد؟
با خواندن این مقاله با درخت به و نحوه کاشت و پرورش آن و همچنین باور مردمان دیگر در رابطه با این درخت آشنا میشوید پس در ادامه با ما همراه باشید.
به، به جنگلی، شال به با نام علمی cydonia oblonga درخت بومی آسیای صغیر و جنوب اروپا و جز درختان میوه است که امروزه در کشورهای چین، ترکیه، ایران، آرژانتین و نیوزیلند به صورت گسترده کشت میشود. به تنها عضو سرده cydonia در زیر خانواده malinae (که حاوی سیب و گلابی نیز است) قرار میگیرد نام علمی این گیاه از قرن 14 میلادی به عنوان جمع کوئئین از طریق سکه فرانسوی cotoneum malum سرچشمه گرفته است.
اکدیها این میوه را میشناختند و آن را supurgillu مینامیدند. یهودیان اسرائیل در دوران میشنائیک آن را پریشین مینامیدند. این میوه که در دوران باستان در اطراف مدیترانه به وفور دیده میشد گاهی با نام سیب طلایی نیز شهرت داشته است.
درخت به، درختی برگریز است که میتواند تا حدود 5 تا 8 متر رشد کند و عرض آن حتی به 4 تا 6 متر هم برسد. برگهای این درخت به طور متناوب، ساده در حدود 60 تا 110 میلیمتر اندازه، با حاشیه کامل و کرکهای سفید رشد میکنند.
شکوفههای به در بهار پس از رویش برگها نمایان میشوند و به رنگ سفید یا صورتی هستند میوههای سفت، معطر و زرد رنگ به از نظر ظاهری چیزی شبیه به سیب و گلابی هستند.
میوههای رسیده سفتتر و ترشتر میشوند. میوه هنگامی که نابالغ است به رنگ سبز با موهای خاکستری مایل به سفید است که در اواخر پاییز کم کم رنگش به زرد و با گوشت سخت و شدیدا معطر تغییر شکل میدهد.
تکثیر درخت به، به دو روش صورت میگیرد:
در روش اول گیاهان بهتری تولید میشود اما بلوغ در روش دوم بهتر است. تکثیر این گیاه به روش بذر به صورت تجاری صورت نمیگیرد. به، درختچهای مقاوم نسبت به خشکی است و با بسیاری از خاکها با ph پایین تا متوسط سازگار است.
هم سایه و هم آفتاب را تاب میآورد اما به نور خورشید کافی برای رویش گلها و رسیدن میوهها نیازمند است. این گیاه نیاز به مراقبت شدید ندارد و حتی سالها بدون هرس میتواند حشرات و بیماریها را تحمل کند.
این درخت بیشتر به واسطه عطر، طعم و مزه میوهاش کاشته میشود باید توجه داشت میوه به، را نمیتوان به صورت خام مصرف کرد و پس از پخت یا برشته شدن آن را در تهیه مربا، مارمالاد، ژله، پودینگ و... استفاده کرد.
در منطقه آلزاس فرانسه و منطقه واله سوئیس ازمیوه به، به عنوان هضم کننده نیزاستفاده میکنند. همچنین علاه بر جنبه تغذیهای، این درخت به عنوان یک درخت زینتی نیز کاشته میشود.
طبق تحقیقات پزشکی میوه به کاهش علائم اولیه بارداری مانند تهوع و استفراغ کمک میکند و از قدیم در طب سنتی میوه به را برای بیماریهای گوارشی، زخم معده و... مفید میدانند.
در ترکیه عبارت ayvayi yemek (به معنای خوردن به) به عنوان اصطلاحی تحقیرآمیز استفاده میشود که نشان دهندهی یک موقعیت ناخوشایند است که به تلخی مزهی به اشاره میکند.
در بالکان رسم بوده است همراه با تولد هر نوزاد یک درخت به کاشته شود که نمادی از باروری، عشق و زندگی باشد. در باور یونانی درخت به، به عنوان نمادی مقدس از آفرودیت دیده میشود.
همراهان عزیز روستاگل خوشحالیم که ما را همراهی و حمایت میکنید لطفا با خواندن مطالب دیگر سایت و به اشتراک گذاشتن نظرات خودبا ما، روستاگل را حمایت کرده و به دوستان خود معرفی کنید.