می توانید به هرنامی که دوست دارید به زمین درخت هدیه کنید، ما می کاریم و نگهداری می کنیم، تا همیشه...
داستانهای فراوانی در مورد چای در این مطلب آمده است جالب است بدانید چای بعد از آب دومین نوشیدنی پر طرفدار در جهان است و انواع مختلفی دارد که هر کدام خواص فوقالعادهای دارد که در ادامه به آن میپردازیم.
1402-02-24 14:36:13
زادگاه گیاه چای به کشور چین برمیگردد که افسانهها و داستانهای جالبی در مورد کشف این گیاه آمده است که در ادامه به آن ها میپردازیم.
چای و انواع مختلف آن از گیاه کاملیا سیننسیس Camellia sinensis به دست میآید. در واقع برگهای گیاه همیشه سبز کاملیا سیننسیس در فرایندهای مختلف به چایهای مختلف تبدیل میشود.
نام این گیاه در گویش جنوب چین چای و در گویش شمال چین طی تلفظ میشود که مردم خاورمیانه نام آن را از چی میان جنوبی و ساکنین اروپا نام آن را از جنیان شماره آموختهاند.
نوشیدنی چای از دم کردن برگهای گیاه همیشه سبز کاملیا سیننسیس درست میشود. فرآوری آن میتواند با افزودن گیاهان گلها میوهها و چاشنیهای دیگر باشد این گیاه دارای مقدار قابل توجهی کافئین و آنتی اکسیدانها است و تقریباً بدون کربوهیدرات چربی و پروتئین است که طعم کمی تلخی دارد.
چای بعد از آب دومین نوشیدنی پرمصرف در جهان است.
آیا گیاه همیشه سبز کاملیا سیننسیس دارای قدمتی تاریخی است؟
زادگاه گیاه چای به کشور چین برمیگردد در کشور چین این گیاه به صورت خودرو و تحت کشت کاشت میشود در افسانههای چینی آمده است شنونگ امپراطور چین، چای را زمانی که برگهای چای به صورت اتفاقی در گازهای گرم افتاد کشف کرد.
این نوشیدنی در مدت کوتاهی مورد استقبال زیادی قرار گرفت که بعدها جاسوسان انگلیسی این گیاه را به همراه کشاورزان ماهر چینی برای کاشت چای به اروپا بردند.
چای نوشیدنیی پر مصرف است که در مهمانیها، مراسمات ، هنگام خستگی و ... مصرف می شود.
امروزه چای در کشورهای آمریکای جنوبی آفریقا و مناطق اطراف دریای خزر کشت میشود که چین و هند و سریلانکا و کنیا معمولاً ۷۵% تولید کل چای را به خود اختصاص میدهند.
چای انواع مختلفی دارد که بر اساس نوع فرآوری و برگهای آن قابل تمایز است.
به زبان ساده برگهای گیاه کاملیا سیننسیس در فرایندهای متفاوت به چایهای متفاوت تبدیل میشوند. طبق این تعریف انواع چای به ۶ دسته چای سیاه، چای سبز، چای سفید، چای قرمز، چای اولانگ و چای بوئر تقسیم میشوند. انواع این چای در نحوه چیدن و طریقه فرآوری است.
چای سیاه از برگ گیاه کاملیا سیننسیس به دست میآید ابتدا برگها را خرد میکنند سپس با پیچ و تاب دادن و غلتاندن آنها را خشک و اکسید میکنند که در نهایت رنگ سیاه و طعم قوی میگیرند. چای سیاه بیشتر در چین هند سریلانکا و نپال تولید میشود. چای سیاه انواعی دارد:
چای سیلان، چای ارل گری، چای ماسالا، چای آسان و چای کنیان از انواع چای سیاه هستند.
چای سیاه بر سلامت قلب موثر و محافظت در برابر استرس مفید است.
چای سبز از برگ های تازه گیاه کاملیا سیننسیس گرفته میشود که فرایند تهیه آن با کمی گرما دادن و بخارپز کردن همراه است در این صورت رنگ این چای سبز رنگ دیده میشود.
چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان و کافئین و کلروفیل است که باعث سلامت قلب، هوشیاری و کاهش وزن میشود.
چای اولانگ یا اژدهای سیاه که به صورت نیمه اکسید تهیه میشود در واقع فرایند فراوری آن بین چای سبز و چای سیاه است که هرچه اکسید کمتر باشد رنگ سبزتری دارد.
چای اولانگ حاوی آنتی اکسیدانهای مختلفی مثل تئافلاوین و تئاروبین که از بدن در مقابل رادیکالهای آزاد و استرس محافظت میکند.
چای پوئره یا چای دارک که اغلب با چای سیاه اشتباه گرفته میشود از برگهای تازه گیاه کاملیا سیننسیس گرفته میشود که فرآیند آن با گرما دادن و بخارپز کردن همراه است و برای چندین سال فرایند تخمیر میکروبی را طی میکند.
چای پوئره با توجه به مقدار کافئین و آنتی اکسیدان بالا برای ذهن، قلب، پوست مفید است.
چای سفید خامترین نوع چای است که کمترین میزان فرآوری را دارد که حتی در منزل نیز آن را خشک میکنند چای سفید میزان کافئین کمتری نسبت به سایر چایها دارد.
فرآوری کمتر چای سفید سبب میشود تا کاتچین بیشتری داشته باشد که برای سلامت دندانها، مغز، کاهش التهاب و استرس مفید است.
چای قرمز یا چای ترش که برای رفع عطش و خستگی استفاده میشود.
چای زرد فرآیند فرآوری آن شبیه چای سبز است که علاوه بر آن تحت پوشش خاصی به نام هپتینگ این قرار میگیرد که زرد میشود.
در اینجا درمورد گیاه کاملیا سیننسیس یا همان چای و افسانههای آن مطالعه کردیم شما عزیزان اگرچه در مناطق بومی محل زندگی خود چای را با نام محلی دیگری میشناسید با ما و دوستداران روستاگل درمیان بگذارید.