1. روستاگل
  2. /
  3. نشو و نما

گیاه هل

خانم ها بدانند اگر می‌خواهید همیشه پوست شفاف و بدون چین و چروک داشته باشید هل را در وعده‌های غذایی خود بگنجانید همچنین این گیاه در درمان سرطان نیز مفید است.

گیاه هل

1402-02-24 16:06:41

کمتر کسی است که با هل این گیاه کوچک و معطر آشنا نباشد و طعم چای هل را تا به حال تست نکرده باشد شاید نمی‌دانستید هل سبز موثر در کنترل ریتم و ضربان قلب است. در ادامه با خواص بیشتر و بی نظیر آن آشنا می‌شویم.

 

آشنایی هرچه بهتر با گیاه هل

هل با نام علمی Ellettaria cardamomum از خانواده زنجبیل‌هاست که در مناطق گرمسیر آسیا مانند چین، مالزی، ژاپن و کره کشت می‌شود منشاء گیاه هل کشور هند است که به علت باران‌های موسمی، آب و هوای مرطوب دارد.

چند سال است که از هل به سبب خاصیت‌های فراوانش به عنوان ادویه در غذاها استفاده می‌شود.

در طب سنتی هند از هل برای درمان بیماری‌های دستگاه ادراری و در طب چین از هل برای درمان اختلالات گوارشی استفاده می‌شده است.

 

دانه‌های هل چگونه شکل می‌گیرند؟

هل گیاهی است علفی لوله‌ای و بلند که ارتفاع آن تا یک متر می‌رسد میوه‌های این گیاه معمولاً به رنگ سبز یا سیاه و به طول یک تا دو سانتی‌متر می‌رسد.

میوه‌های گیاه هل معمولاً به صورت هل سبز وهل سیاه هستند.

هل سبز شناخته شده‌ترین نوع هل است در کشورهند و مالزی کشت می‌شود واز آن به عنوان ادویه و طعم دهنده غذا و نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود هر میوه گیاه هل سبز دارای تعداد دانه‌های ریز سیاه معطر است.

هل سیاه یا هل غراب مزه‌ای شیرین و بوی معطری دارد که در کشورهای هندوستان، ترکمنستان وایران کشت می شود هل سیاه سرشاراز آنتی اکسیدان هاست که برای درمان سرطان مفید است.

گیاه هل جز گیاهان علفی است به دو صورت زایشی یا کاشت بذر و رویشی یا تقسیم ریزوم کشت می‌شود.

گرما و خشکی هوا سبب عدم رشد مطلوب گیاه گل است این گیاه به آب و خاک مرطوب نیاز دارد که البته آبیاری بیش ازاندازه این گیاه منجر به سیاه شدن برگ‌هایش می‌شود. گیاه هل نسبت به وزش باد حساس است که در مناطق بادخیز عملکرد این محصول به حداقل می‌رسد.

 

برای آشنای با گیاهان علفی اینجا را مشاهده کنید

 

بررسی خواص هل سبز و هل سیاه 

گیاه هل سیاه، سرشارازآنتی اکسیدان هاست که از پیری زودرس و چین و چروک پوست جلوگیری می‌کند همچنین از پوست دربرابرآفتاب محافظت می‌کند.

آنتی اکسیدان‌های موجود درهل سیاه رادیکال‌های آزاد را خنثی کرده و از ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان جلوگیری می‌کند.

از هل سیاه به سبب خاصیت ضد باکتری و ضد قارچ در ساخت خمیردندان‌ها و لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود این خاصیت باعث از بین بردن بوی بد دهان و پاک کننده قوی به عنوان صابون و لوسیون درلوازم بهداشتی است.

ترکیبات ارگانیک موجود در هل سیاه سبب افزایش ترشح هورمون گوارشی می‌شود که هضم غذا را راحت‌تر می‌کند.

هل سبز نوع دیگری از هل است که ریتم ضربان قلب را کنترل کرده و در سلامت قلب و عروق و کنترل فشار خون موثر است.

یکی از ویژگی‌های مهم درمانی هل سبز برای افرادی است که دچار انقباض ناگهانی عضلات می‌شوند همچنین به تسکین درد مفاصل وعضلات کمک می‌کند.

هل سبز فاقد کلسترول است و ریز مغذی‌های موجود در آن با افزایش کلسترول خون مقابله می‌کند همچنین تجمع چربی‌ها در بافت‌ها جلوگیری می‌کند.

هل سبز طبع گرم دارد و باعث افزایش میل جنسی در سرد مزاجان می‌شود.

ازعوارض مصرف بیش از اندازه هل، زخم معده و بیماری‌های روده را می‌توان نام برد و همچنین مصرف هل برای افراد دچار یبوست مضر است.

 

در اینجا با خواص بی نظیر گیاه هل آشنا شدیم، شما دوستداران روستاگل نیز لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. و برای آشنایی بیشتر با روستاگل اینجا را مطالعه کنید.

دیدگاه ها
درج دیدگاه