می توانید به هرنامی که دوست دارید به زمین درخت هدیه کنید، ما می کاریم و نگهداری می کنیم، تا همیشه...
برای داشتن مغزی سالم بلوبری را به شما عزیزان روستاگل پیشنهاد میکنیم که در زمان کهنسالی دچار آلزایمر نشوید.
1402-08-30 09:57:46
بلوبری برای سرخپوستان بسيار مقدس است به اين دليل كه شكوفههای آن شبيه ستاره پنج پر است.
بلوبری میوهای ریز به رنگ آبی یا بنفش است که برخلاف اندازهی کوچکش منبع غنی از مواد مغذی است. بلوبری حاوی مقادیر بسیاری ویتامین و آنتی اکسیدان است.
اگر دوست دارید بدانید که بلوبری چیست؟ و چه خاصیتی دارد، تا انتهای این مطلب همراه روستاگل باشید.
در این مطلب به خواص بلوبری، ارزش غذایی و مضرات آن اشاره کردهایم.
بلوبری blueberry که با نامهای سیاه گیله و توت آبی نیز شناخته میشود از خانوادهی سیاهگیله است. ارتفاع بوته بلوبری تا نیممتر نیز میرسد. بلوبری بومی شمال آمریکا است با این وجود بلوبری برای مردم آمریکا تا اوایل قرن بیستم ناشناخته بود.
تا این که یک دختر کشاورز آمریکایی شروع به کشت بلوبری و پخش آن در آمریکا کرد. پس از آن، بلوبری به اروپا رسید و مردم اروپا علیرغم آشنایی کمی که داشتند استقبال نسبتا خوبی از بلوبری کردند.
طبع بلوبری سرد و خشک است به همین دلیل توصیه میشود افراد دارای مزاج سرد، در مصرف بلوبری کمی احتیاط کنند. لازم به ذکر است طبع دمنوش بلوبری همانند میوهی آن دارای طبع سرد است.
بلوبری تقریبا فاقد سدیم، کلسترول و چربی است؛ بلوبری منبع غنی از ویتامین سی و پتاسیم است. کالری یک فنجان بلوبری ( معادل ۱۵۰ گرم ) چیزی حدود ۸۰ کالری است. بلوبری سرشار از فیبر است به طوریکه میزان فیبر موجود در یک فنجان بلوبری معادل ۳/۷ گرم است که ۱۴ درصد فیبر روزانه مصرفی را تامین میکند.
قند طبیعی موجود در بلوبری برخلاف برخی میوهها سبب افزایش ناگهانی قند خون شما نمیشود.
مصرف این میوه باعث افزایش مقاومت بدن در برابر بیماریها شده، ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی و انواع سرطانها را کاهش میدهد و برای سلامت پوست و استخوانها مؤثر است.
آنتی سیانوسید موجود در بلوبری سبب تقویت رگهای خونی چشم شده و میتواند به درمان اختلالات چشمی همانند رتینوپاتی دیابتی، آب مروارید و آب سیاه کمک کند. علاوه بر این ترکیبات موجود در بلوبری در تقویت شبکیه چشم و بینایی نقش دارند.
وجود مقادیر بالای فیبر در بلوبری میتواند موجب کاهش سطح گلوکز خون در افراد مبتلا به دیابت نوع یک شده و همچنین میتواند موجب تنظیم قند خون، کاهش چربی خون و انسولین افراد مبتلا به دیابت نوع دو شود.
بلوبری میوهای مفید برای همه گروههای سنی به ویژه سالمندان به حساب میآید زیرا بلوبری منبع غنی آنتی اکسیدان است که باعث جلوگیری از آسیب و تاثیرات مخرب بر روی سیستم عصبی مغز میشود.
بلوبری یکی از میوههای تاثیرگذار برای لاغری بوده و در رژیمهای لاغری از اهمیت ویژهای برخوردار است. با قرار دادن بلوبری در وعده صبحانه و میل کردن آن، سوخت و ساز بدن بالاتر رفته و کمک ویژهای به چربی سوزی میکند. همچنین افرادی که قصد دارد وزن خود را از طریق نوشیدنیهای طبیعی کاهش دهند، میتوانند از چای بلوبری بهره ببرند.
چای بلوبری دارای مواد مفیدی برای چربی سوزی است و باعث افزایش متابولیسم و سوخت و ساز بدن میشود و لاغری مرحلهای و پیوستهای را در صورت نوشیدن مستمر چای بلوبری رقم میزند.
همنطور که گفتیم بلوبری حاوی پتاسیم، کلسیم و منیزیم است طبق تحقیقات صورت گرفته مواد غذایی شامل این سه عنصر به کاهش فشار خون کمک شایانی میکند. علاوه بر این فاقد سدیم است و مصرف بلوبری میتواند در کاهش و تثبیت فشار خون شما مفید باشد.
بلوبری دارای مقادیر بسیاری کلسیم، منیزیم، روی، منگنز، ویتامین K، فسفر و آهن است. برای استحکام استخوانها و حفظ تراکم آنها مصرف کافی این مواد مغذی و ویتامینها لازم و ضروری است. روی و آهن در افزایش قدرت و کشش مفاصل و استخوانها نقش بسزایی دارند. ویتامین K سبب افزایش جذب کلسیم شده و یه استحکام استخوانها کمک میکند. همچنین، ویتامین C موجود در بلوبری سبب بهبود روند کلاژن سازی میشود.
با وجود اینکه حساسیت به بلوبری چندان شایع نیست ولی ممکن است افرادی به این میوه آلرژی داشته باشند، بلوبری برای این افراد مضر بوده و سبب ایجاد آلرژی تنفسی و پوستی میشود.
افرادی که داروهای ضد انعقاد خون مصرف میکنند از خوردن بلوبری اجتناب کنند زیرا ممکن است با داروهایی مانند وافارین تداخل پیدا کند. در نتیجه از خواص بی نظیر بلوبری غافل نشوید.
شما همراهان روستاگل نظر خود را در مورد طعم و مزه بلوبری با ما به اشتراک بگذارید.
شما طعم بلوبری را دوست دارید؟