می توانید به هرنامی که دوست دارید به زمین درخت هدیه کنید، ما می کاریم و نگهداری می کنیم، تا همیشه...
به جز گیاه جعفری گونه دیگری به نام جعفری وحشی وجود دارد که با مصرف آن میتوانید کمخونی خود را درمان کنید در ادامه با برخی از خواص این گیاه آشنا میشوید.
1402-09-01 12:59:05
احتمالا در هنگام کوهنوردی از کنار گیاه پر خاصیت جعفری وحشی گذشتهاید اما این گیاه را نشناختهاید. در این مطلب به دنیای گیاه جعفری وحشی سفر کرده و تلاش کردیم شما را با گوشهای از خواص این گیاه آشنا کنیم. با روستاگل همراه شوید تا این گیاه فوقالعاده را بهتر بشناسید.
نوع دیگری از جعفری با نام علمی Anthriscus وجود دارد که به آن جعفری وحشی و یا جعفری کوهی میگویند. گاهی اوقات مخصوصا در انگلستان به آن مادردای میگویند.
جعفری وحشی گیاهی علفی و پایا است. این گیاه بلند قد میتواند تا ارتفاع 150 سانتیمتر رشد کند. برگهای این گیاه، شانهای با گلهای سفید و چتری هستند. برگچهها در هر دو سمت ساقه رشد میکنند. ساقههای این گیاه شیاردار و تو خالی هستند. این گیاه طعمی شیرین و شبیه به دانه رازیانه دارد.
گیاه جعفری وحشی در جنگلهای بریتانیا، اروپا و آمریکای شمالی یافت میشود. این گیاه در ایران در نواحی البرز و شاهزاده کوه در ارتفاعات 2800 متری نیز رشد میکند.
برگهای تازه جعفری وحشی و یا خشک شده آن قابلیت مصرف خوراکی و درمانی دارند. گیاه جعفری وحشی به صورت خرد شده در سالاد و به عنوان سبزی در تهیه آش و سایر غذاهای آبکی مانند قورمه سبزی استفاده میشود.
برای بهرمندی از خواص جعفری وحشی میتوانید از دمنوش برگهای آن استفاده کنید. تنها کافی است، دو قاشق غذاخوری برگهای تازه و یا خشک شده جعفری وحشی را در یک لیوان آب جوشیده افزوده و اجازه دهید 20 دقیقه دم بکشد و سپس میل نمایید.
مزاج گیاه جعفری وحشی گرم و خشک است. خواص عمده این گیاه مربوط برطرف کردن سردی زائد اعضای بدن و رقیق سازی رطوبات بدن است.
از دیگر موارد خواص جعفری وحشی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
در کنار این خواص، مصرف بی رویه گیاه جعفری وحشی در افراد دارای مزاج گرم میتوانند سبب تشدید حرارت بدن و کاهش رطوبتهای مفید شود. لذا توصیه میشود افراد گرم مزاج در هنگام مصرف این سبزی اعتدال را رعایت فرمایند.