می توانید به هرنامی که دوست دارید به زمین درخت هدیه کنید، ما می کاریم و نگهداری می کنیم، تا همیشه...
افرادی که از کبد چرب رنج میبرند و کبد آنها دچار مشکلات آنزیمی شده از خواندن این مطلب غافل نشوند و از گیاه درمنه در وعدههای غذایی خود استفاده کنند.
1402-09-01 13:39:20
جالب است بدانید در قرون وسطی از گیاه درمنه به عنوان گیاهی جادویی استفاده میشد و مردمان باستان در سفرهایشان از این گیاه برای جلوگیری از آسیبهای شیاطین و حیوانات وحشی استفاده میکردند؛ زیرا معتقد بودند شیطان نسبت به بوی این گیاه حساس است و از آنها دور میشود.
آیا گیاه درمنه را میشناسید؟
از خواص گیاه درمنه چه میدانید؟
با روستاگل همراه باشید تا این گیاه دارویی خارقالعاده را بشناسید.
گیاه درمنه با نام علمی Artemisia annua گیاهی دارویی است که نامش از الهه یونانی به نام آرتمیس گرفته شده است. این گیاه با نام های گندواش و برنجاسف نیز شناخته میشود.
گیاه درمنه، گیاهی علفی و دائمی از خانواده کاسنیان است و تا ارتفاع 30 الی 50 سانتیمتر میتواند رشد کند. گیاه درمنه دوستدار آب و هوای گرم است و در مناطق سردسیر به ندرت میوه و گل میدهد. ساقههای این گیاه سخت و چوبی هستند. برگهای این گیاه کوچک و دارای کرکهای سفید هستند.
گیاه درمنه، گلهایی خوشبو با طعمی تلخ دارد. گیاه درمنه بومی آسیا، شمال آفریقا و اروپا است. همچنین در ایران میتوان این گیاه را در مناطق خشک و نیمه خشک کشور مشاهده کرد.
گیاه درمنه دارای خواص دارویی بسیاری است و به درمان بیماریهایی چون ناراحتی معده و روده، سرماخوردگی، دیابت، سرطان و ... کمک شایانی میکند. در ادامه به بررسی برخی خواص این گیاه درمانگر میپردازیم.
این گیاه به دلیل داشتن خواص آنتی باکتریایی و ضد عفونتی نقش موثری در تقویت و بهبود عملکرد معده و روده دارد و به عنوان یک ضد نفخ قوی عمل میکند و موجب هضم بهتر غذا میشود.
در دنیای امروزی به دلیل عدم تحرک، استرس و رژیم غذایی نامناسب افراد زیادی مبتلا به بیماری دیابت نوع 2 هستند. گیاه درمنه به کاهش قند خون کمک کنند.
گیاه درمنه دارای ترکیبی موثر به نام آرتمیسینین است. این ماده میتواند سبب نابودی سلولهای سرطانی، قارچ، باکتری و انگل شود در صورتی که به سلولهای سالم بدن هیچگونه آسیبی وارد نمیکند.
درمنه دارای خواص تسکین دهنده و ضد اضطراب است. بر اساس تحقیقات صورت گرفته متخصصان دریافتند، گیاه درمنه دارای مقادیر بسیاری آنتی اکسیدان طبیعی و فلاونوئید است که میتوانند جایگزین مناسبی برای آرامبخشهای شیمیایی مانند دیازپام باشد.
یکی دیگر از خواص درمنه خاصیت ضد سرفه است. میتوانید از جوشانده آن برای درمان سرفه و سرماخوردگی استفاده کنید.
درمنه در کاهش تعریق و از بین بردن باکتریهایی که سبب بوی نامطبوع عرق میشوند، بسیار موثر است. این گیاه کاربرد بسیاری در صنعت آرایشی و بهداشتی دارد که از جمله این کاربردها میتوان به ساخت لوسیونهای بهداشتی ضد عفونی کننده و کرمهای ضد چروک اشاره کرد.
عصاره گیاه درمنه تاثیر موثری بر سطح آنزیمهای کبد دارد. این گیاه با کاهش سطح لیپیدهای کبدی و کاهش آسیبهای کبدی از چرب شدن کبد جلوگیری میکند.
بانوان باردار و بانوانی که در دوره شیردهی هستند در مصرف درمنه احتیاط کنند. درمنه میتواند موجب سقط جنین شود. اگر جز کسانی هستید که به گیاهان گل همیشه بهار و یا گل محمدی حساسیت دارید ممکن است به گیاه درمنه نیز حساسیت داشته باشید لذا در مصرف آن احتیاط کنید.
افراد مبتلا به صرع از مصرف درمنه اکیدا خودداری کنند؛ زیرا این گیاه ممکن است موجب ایجاد تشنج در این افراد شود. مصرف بیرویه این گیاه ممکن است سبب بروز علائمی چون سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ شود.
در این مقاله تنها چشمه کوچکی از خواص بینظیر گیاه درمنه را به شما معرفی کردیم. این گیاه میتواند جایگزین مناسبی برای درمان و پیشگیری از بیماریهای ذکر شده باشد. توصیه میشود برای بهرهمندی از خواص گیاه درمنه در مورد میزان دوز مصرفی با پزشک طب سنتی مشورت کنید. سپاس فراوان از اینکه با روستاگل همراه بودید.