1. روستاگل
  2. /
  3. نشو و نما

گیاه افوربیا

اگر به دنبال یک گیاه آپارتمانی مقاوم هستید گیاه افوربیا انتخاب مناسبی است. در ادامه بیشتر با این گیاه آشنا می‌شویم.

گیاه افوربیا

1402-11-16 12:02:07

گیاه افوربیا یا همان درخت شمعدانی کدام درست است؟

در ادامه با این گیاه مکزیکی آشنا می‌شوید و پس از خواندن این مطلب می‌توانید این گیاه را در خانه خود پرورش دهید در ادامه با ما همراه باشید.

همه چیز در مورد گیاه افوربیا

گیاه افوربیا یا همان درخت شمعدانی با نام علمی Euphorbia سرده‌ای بسیار بزرگ و متنوع از گیاهان گلدار از خانواده‌ی Euphorbiaceae با حدود ۲۴۰۰ گونه می‌باشد که در فصل بهار گلدهی دارد و گل‌هایش تا فصل تابستان باقی می‌مانند.

به علت شباهت زیادش با شمعدانی، درخت شمعدانی هم نامیده می‌شود. ارتفاع آن به دو متر می‌رسد و در زادگاهش حتی تا ۱۲ متر ارتفاق دارد. در برگ‌های افوربیا شیره‌ای بسیار سمی به نام لاتکس وجود دارد که باعث سوختگی پوست می‌شود پس مراقب باشید. افوربیا دارای میوه‌ای ست که درونش سه عدد دانه وجود دارد.

گیاه افوربیا بومی مناطق استوایی مکزیک و آمریکای مرکزی می‌باشد.

چگونه گیاه افوربیا پرورش دهیم

از طریق کاشت بذر و قلمه زدن گیاه افوربیا تکثیر می‌شود. قلمه زدن گزینه‌ی بهتری محسوب می‌شود چون زمان زیادی برای جوانه‌دهی نیاز است.

شرایط نگهداری گیاه افوربیا

گیاه افوربیا به شدت علاقمند به نور است. زیاد سایه را نمی‌پسندد و تعداد کمی از گونه‌های آن سایه دوست هستند. پشت پنجره‌ی نورگیر جای مناسبی برای آن است. به هیچ عنوان نباید نور مستیم به آن بتابد چون باعث سوختگی برگ‌ها می‌شود.

آبیاری گیاه افوربیا نیازمند دقت است‌. گیاه افوربیا در مقابل خشکسالی مقاوم ست پس هنگام آبیاری باید خاک پای گیاه خشک باشد. اگر خاک همیشه مرطوب باشد، گیاه مستعد بیماری‌های قارچی شده و ریشه‌ی آن می‌پوسد.

با توجه به خاستگاه افوربیا، با دمای بالا مشکل ندارد اما، در دمای زیر ۵ درجه‌ی سانتی‌گراد یخ می‌زند. دمای مناسب برای رشد افوربیا بین ۱۰ تا ۲۷ درجه‌ی سانتی‌گراد می‌باشد. دمای بالای تابستان برای آن مشکلی ایجاد نمی‌کند اما هوای سرد زمستان مشکل آفرین است.

با وجود نگهداری افوربیا در آپارتمان، باید به دمای خانه‌ی خود دقت کنید تا بیش از حد گرم یا سرد نشود. برخی از گونه‌های افوربیا تحمل دمای خیلی پایین را هم دارند اما، گونه‌های آپارتمانی مقاومت کمتری در برابر سرما دارند.

به خاکی با زهکشی بالا نیازمند است. می‌توان از خاک کاکتوس‌ها استفاده کرد تا آب زیاد در بافت خاک محبوس نشود. البته این خاک به تنهایی کافی نیست و باید با خاک برگ یا پیت ماس ترکیب شود تا بتواند مواد مغذی گیاه را فراهم کند.

افوربیا، گیاهی مقاوم

این گیاه به بیماری‌های زیادی دچار نمی‌شود.

بیماری که مستعد آن است پوسیدگی ریشه و قارچ زدن طوقه و خم شدن ساقه‌ی گیاه می‌باشد که در صورت آبیاری بیش از حد و نابجا ایجاد می‌شود. اگر در آبیاری دقت شود، دچار بیماری خاصی نمی‌شود.

در برخی موارد دچار آفت‌های مکنده مثل، شپشک‌ها و پشه‌های سفید یا سفید بالک‌ها شود. می‌توان شپشک‌ها را با دستمال پاکسازی کنیم. اگر جمعیت آفات زیاد بود، می‌توان از سم پاشی استفاده کرد.

کنترل سفید بالک دشوار است و در صورت ابتلا گیاه به سختی درمان می‌شود، اما میتوان کارت زرد نصب کرد. پس هنگام خرید دقت کنید گیاهی که وارد منزل می‌کنید عاری از بیماری باشد تا سایر گیاهان منزل را بیمار نکند.

 ریزش برگ‌های سالم ممکن است به علت سرمای محیط، تشنگی یا حمله‌ی آفت باشد. همه‌ی عوامل را باید بررسی کرد.

در اینجا با گیاه افوربیا آشنا شدیم شما همراهان روستاگل می‌توانید با پرورش و نگهداری گیاهان در خانه خود به چرخه‌ی طبیعت کمک شایانی داشته باشید.

دیدگاه ها
درج دیدگاه