1. روستاگل
  2. /
  3. نشو و نما

گیاه پاپیتال

می دانستید زادگاه گیاه پاپیتال اروپا و آسیای جنوبی می باشد و گیاه بسیار نور دوستی است.

گیاه پاپیتال

1402-11-22 17:04:59

در محیط بیرونی بسیاری از ساختمان ها گیاه پیجک مانندی را می بینیم که به دیوار‌ها چسبیده و ساختمان را در آغوش گرفته این گیاه پاپیتال یا همان داردوست است که احتمالا علت این نام گذاری همین به دیوارها چسبیدن باشد در ادامه بیشتر با این گیاه آشنا می‌شویم با ما همراه باشید.

هرچه که می‌خواهید در مورد گیاه پاپیتال بدانید

گیاه پاپیتال، داردوست یا عشقه با نام علمی Hedera helix گونه‌ای از گیاهان گلدار و دو لپه‌ای از خانواده‌ی Araliaceae، با سرعت رشد بسیار و زیاد و همیشه سبز و دارای ریشه‌ای هوایی است که از جلوه‌ی زیبای آن می‌توان برای پوشاندن دیوارها استفاده کرد. این گیاه به سه گونه‌ی تزئینی، پرورشی و سمی تقسیم می‌شود.

مراقب میوه‌های آن باشید چرا که برای انسان سمی هستند. برگ‌های این گیاه هم ممکن است برای برخی افراد ایجاد آلرژی کند. در برخی از مناطق به عنوان گونه‌ای مهاجم شناخته می‌شود. زادگاه گیاه پاپیتال، اروپا و آسیای جنوبی است.

گیاه پاپیتال به روش‌های کاشت بذر، قلمه زدن و تقسیم ریشه، تکثیر می‌شود.

شرایط نگهداری گیاه پاپیتال که باید بدانیم

پاپیتال گیاه نور دوستی است. قادر به تحمل تابش مستقیم نور بوده و روزانه نیاز به چند ساعت دریافت نور مستقیم دارد پس، محیط بیرون را به داخل منزل ترجیح می‌دهد. اما در روزهای تابستان که تابش خورشید شدید است مراقب باشید که برگ‌های گیاه دچار سوختگی نشود. میزان نیاز انواع ابلق این گیاه به نور بیشتر از انواع سبزش است. در غیر این صورت ظاهر تک رنگی پیدا می‌کند.

به خاک مرطوب علاقه دارد اما، باید در فاصله‌ی بین دو آبیاری خاک حداقل ۲۰ درصد خشک شود و دقت کنید هیچوقت آن را غرقاب نکنید. اگر گیاه داخل منزل نگهداری می‌شود، یک روز در میان از اسپری آب استفاده کنید تا رطوبت گیاه حفظ شود. و اگر بیرون منزل است، در روز‌های گرم سال روی برگ‌های آن را آبپاشی کنید. اما این کار را در مقابل تابش خورشید انجام ندهید.

این گیاه به سرما علاقه دارد و دمای ایده‌آلش بین ۱۰ تا ۱۸ درجه‌ی سانتی‌گراد می‌باشد اما می‌تواند دمای زیر۱۰ درجه‌ی سانتی‌گراد را هم تحمل نماید. اگر گیاه در محیط بیرون منزل شماست و امکان جابچایی وجود ندارد حتما آن را با پلاستیک بپوشانید. برای جلوگیری از شوک دمایی گیاه، حتما دمای محیط را ثابت نگه دارید.

معمولا به نوع خاک حساس نیست اما، میزان رشد آن در خاک با زهکشی بالا و غنی افزایش می‌یابد. ترکیب خاک باغچه، پرلیت، ماسه و سنگ ریزه در کف گلدان (جهت سبک شدن و جلوگیری از احتباس آب در خاک ) برای آن مناسب است.

در فصل‌های رشد کوددهی را فراموش نکنید.

مراقب گیاه پاپیتال باش

  •  سیاه و خشک شدن برگ‌ها به علت آبیاری بیش از حد یا ارتباط زیر گلدانی با گلدان گیاه می‌باشد. می‌توان زیر گلدانی را سنگچین و بازه‌ی آبیاری را بیشتر نمود.
  •  رایج ترین آفت پاپیتال، شته و کنه هستند که برای دفع آن ها باید از حشره‌کش‌های شیمیایی کمک گرفت.
  •  در صورت غرقاب شدن، بیش از حد گرم و مرطوب بودن خاک، آلوده به قارچ Rhizoctonia شده و به مرور ریشه دچار پوسیدگی می‌شود. ابتدا باید بخش‌های آلوده را جدا و بعد با کمک Triflumizole ضدعفونی نمایید.
  •  سفید شدن رنگ برگ‌ها، به علت نور خیلی شدید یا تاریکی بیش از حد محیط گیاه است.
  •  در صورت چروکیدگی یا خشک شدن برگ باید گیاه به محیط خنک‌تری منتقل شود.

 

با گیاه پاپیتال و شرایط نگهداری آن آشنا شدیم شما همراهان نیز اطلاعات خود را در مورد این گیاه با ما در روستاگل به اشتراک بگذارید تا همه با هم حامی طبیعت و محیط زیست باشیم.

دیدگاه ها
درج دیدگاه