1. روستاگل
  2. /
  3. نشو و نما

گیاه پرسیاوشان

اگر گیاه پرسیاوشان را در خانه خود نگهداری می‌کنید بدانید به هنگام لول شدن برگ‌ها این گیاه به آبیاری مجدد نیاز دارد در ادامه نکات زیادی در مورد نگهداری این گیاه برای شما آورده‌ایم.

گیاه پرسیاوشان

1402-11-22 17:06:26

گیاه پرسیاوشان گیاهی است که بسیار آن را در کنار رودخانه و و آبشارها دیده‌اید که در ادامه بیشتر با آن آشنا می‌شویم.

در مورد گیاه پرسیاوشان بیشتر بدانیم

پرسیاوشان یا پرسیاوش با نام علمی Adiantum سرده‌ای دارای حدود ۲۵۰ گونه‌ی مختلف است و از خانواده‌ی Pteridaceae است.

گیاهی زینتی و چند ساله می‌باشد که معمولا در نقاط مرطوب و سایه‌دار دیده می‌شود. برگ‌هایی شبیه به گشنیز و دمبرگ‌های نازکی شبیه به مو دارد. برگ‌های این گیاه دارای خواص دارویی بوده و بهبود دهنده‌ی عملکرد دستگاه گوارش، دستگاه تنفسی، تنظیم کننده‌ی کلسترول خون، ادرار‌آور، تب‌بر، تنظیم کننده‌ی عادت ماهیانه، تقویت کننده‌ی مو و ... است.

استفاده‌ی این گیاه بی‌خطر است و در زمان گذشته برای کودکان هم تجویز می‌شده است. در ایران پرسیاوشان در شهرهایی مانند: لرستان، خوزستان، بوشهر، سیستان و بلوچستان و سایر اقلیم‌های گرم و مرطوب رشد می‌کند. همچنین این نام در ایران بر اساس داستان‌های شاهنامه بر این گیاه گذاشته شده است.

وقتی سیاوش به دست افراسیاب کشته می‌شود، از خون او تپه‌ای به وجود می‌آید و روی آن گیاهی می‌روید که برگ‌هایش به شکل سر انسان هستند فردوسی این گیاه را پرسیاوشان نامید.

این گیاه در مناطق ۴ تا ۸ آمریکای شمالی، جنگل‌های مرطوب، خنک، غنی و مناطق سایه‌دار، به‌ویژه مناطق شمالی رشد می‌کند و از طریق کاشت بذر و تقسیم ریشه تکثیر می‌شود.

 

چطوره گیاه پرسیاوشان را پرورش دهیم

گیاه پرسیاوشان سایه دوست است پس، هرگز آن را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید. البته سایه زیاد هم برای آن مناسب نیست. سایه و نور غیرمستقیم بهترین انتخاب برای این گیاه است. هر از گاهی گلدان را بچرخانید تا شاخه‌ها به جهت خاصی متمایل نشوند.

این گیاه به آبیاری زیاد علاقه دارد و تحمل بی آبی را ندارد. در فاصله‌ی بین دو آبیاری باید سطح خاک خشک شود. از فصل بهار تا اوایل فصل پاییز، یکی یا دو بار در هفته بستر خاک را آبیاری کنید و بین دو آبیاری حتما اجازه دهید بستر خاک به طور کامل خشک شود. لازم به ذکر است غرقاب کردن برای آن موثر بوده و در صورت مناسب بودن زهکشی خا‌ک و استفاده از خزه و ذغال سنگ نارس در گلدان، آسیبی به ریشه وارد نخواهد شد.

این گیاه دمای پایین تر از ۱۵ درجه ی سانتی‌گراد را نمی‌پسندد و گرما را به سرما ترجیح می‌دهد. دمای ایده‌آل برای آن بین ۱۸ تا ۲۵ درجه‌ی سانتی‌گراد است. از قرار دادن پرسیاوشان در کنار وسایل سرمایشی و گرمایشی خودداری کنید.

خاک را کم آهک، مرطوب، با مواد مغذی و با زهکشی مناسب می‌پسندد. PH بین ۵.۰ تا ۶.۰ ایده‌آل است.

در فصول رشد یعنی، بهار و تابستان می‌توانید ماهی‌ یک بار کوددهی را انجام دهید و حتما از کود رقیق شده استفاده کنید.

هر یک یا دو سال یک بار نیاز به تعویض گلدان دارد.

 

خطراتی که گیاه پرسیاوشان را تهدید می‌کند

  •  تشکیل لکه روی برگ‌ها از طبیعت این گیاه است پس جای نگرانی نیست.
  •  زرد شدن برگ‌ها ممکن است به علت آسیب‌دیدگی ریشه اتفاق افتاده باشد. باید حتما وضعیت گلدان را بررسی کنید.
  •  ریزش برگ‌ها، پیچ خوردن و خشک شدن نوک آنها نشانگر نیاز گیاه به رطوبت محیطی بیشتر است.
  •  رنگ پریدگی برگ‌ها به علت عدم دریافت نور کافی رخ می‌دهد.
  •  لوله شدن برگ‌ها به علت تحمل تشنگی گیاه است.

 

با گیاه پرسیاوشان و خواص آن آشنا شدیم شما عزیزان نیز می‌توانید با نکات گفته شده این گیاه را در خانه خود پرورش دهید و نظرات خود را با ما به اشراک بگذارید.

دیدگاه ها
درج دیدگاه