1. روستاگل
  2. /
  3. نشو و نما

گیاه والک

در ادامه از خواص گیاه والک برای شما عزیزان گفته‌ایم که چطور دهان را ضد عفونی می‌کند و برای لثه مفید است با روستاگل همراه باشید.

گیاه والک

1402-11-22 17:32:14

اگر به دنبال کاهش وزن هستید و از درد مفاصل رنج می‌برید گیاه والک پیشنهاد ویژه‌ای به شماست البته قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.

با ما همراه باشید تا با این گیاه بیشتر آشنا شویم.

هرچه در مورد گیاه والک نمی‌دانستید اینجاست

گیاه والک، سیر وحشی یا سیر خرس با نام علمی Allium ursinum گیاهی پیازی، آوندی، تک لپه‌ای و چند ساله از سرده‌ی Allium و خانواده‌ی Amarylliceaae است. گل‌های والک کوچک و ستاره‌ای شکل به رنگ سفید هستند. ارتفاع گونه‌های مختلف این گیاه از ۵ تا ۱۵۰ سانتی‌متر متفاوت است. طعم والک بسیار ملایم‌تر و شیرین‌تر از سیر معمولی است و بویی شبیه پیاز دارد. اگر با وجود خواص متعدد سیر بخاطر بوی آن از مصرفش خودداری می‌کنید، والک جایگزین مناسبی برای آن است.

این‌ گیاه به سادگی با گیاهان سمی مثل، زعفران مرغزار و موگه اشتباه گرفته می‌شود و هر سال جان چند نفر را به خطر می‌اندازد. والک در ایران در نوار کوهستانی البرز، مناطق غربی و کوهستانی رویش دارد.

والک در بسیاری از نقاط دنیا از جمله کشور ایران کاربرد خوراکی و درمانی دارد. تمام قسمت‌های گیاه یعنی گل، برگ‌ها، پیاز قابل مصرف هستند اما، بخش اصلی پیاز است.

از جمله خواص درمانی والک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • بهبود بیماری‌های گوارشی
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی
  • بهبود سیستم ایمنی
  • کاهش وزن
  • درمان بیماری‌های مفصلی
  • پیشگیری از سرطان
  • برطرف کنندگی اسپاسم‌های عضلانی
  • ضدعفونی کنندگی
  • بهبود سیستم تنفسی

و همچنین جویدن برگ والک از بین برنده‌ی ورم لثه می‌باشد. جوش‌های دهان را از بین می‌برد و بوی بد دهان را برطرف می‌نماید. شربت والک برای مبتلایان به تب و آبله مرغان و سرخک بسیار مفید است.

غرغره‌ی جوشانده‌ی آن برای درمان درد گلو توصیه می‌شود. مصرف والک باعث کاهش قند خون مبتلایان به دیابت و پیشگیری از افزایش فشار خون با انبساط ملایم عروق خونی می‌شود.

مداومت در خوردن این گیاه به علت وجود عنصر منگنز، باعث سیاه شدن موهای بدن می‌شود.

همچنین، گیاه والک سرشاز از ویتامین C است. در کشور ما برای تهیه سبزی پلو، ترشی، سوپ، کوکوی سبزی و ... مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین، در اروپا برای تهیه  سوپ و سس پستو کاربرد دارد‌.

والک برای برخی افراد مانند زنان باردار و شیرده منع مصرف دارد و ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد.

چگونه گیاه والک را نگهداری کنیم

زادگاه گیاه والک اروپا، آسیا و جنگل‌های مرطوب است و به روش‌های زیر این گیاه تکثیر می‌شود.

  • کاشت بذر 
  • پیازچه 

گیاه والک نیاز نوری زیادی ندارد و محیط سایه دار را می‌پسندد. این گیاه آبیاری متوسط را دوست دارد. والک در دمای صفر تا ۱۵ درجه ی سانتی‌گراد ریشه می‌زند.

خاک را غنی، مرطوب و با زهکشی مناسب می‌پسندد.PH بین۶.۰ تا ۷.۰ برای آن مناسب است. بهتر است که در محل سایه‌دار و زیر درختان کاشت شود تا رطوبت لازم را دریافت کرده و به دور از اشعه‌ی مستقیم آفتاب باشد و یا درکنار نهر آب و منطقه مرطوب تا به صورت خودرو هر ساله سبز شود.

این گیاه به صورت تهاجمی، توسط ریزوم گسترش می‌یابد و به مرور زمان می‌تواند مناطق وسیعی را فرش کند. از اواسط بهار تا اوایل تابستان زمان برداشت گیاه والک است.

این گیاه دچار مشکل جدی مانند حمله‌ی حشرات یا بیماری نمی‌شود اما پوسیدگی پیاز ممکن است در خاک‌های خیلی مرطوب رخ دهد.

همچنین کپک، زنگ زدگی و لکه‌هایی روی برگ ظاهر شود.

با گیاه والک و طریقه نگهداری آن آشنا شدیم شما عزیزان نیز اگر در محل زندگی خود از این گیاه استفاده می‌کنید نام‌های محلی این گیاه و تجربیات خود به همراه غذای محلی که با والک درست می‌شود را با ما و دیگر همراهان روستاگل درمیان بگذارید.

دیدگاه ها
درج دیدگاه