می توانید به هرنامی که دوست دارید به زمین درخت هدیه کنید، ما می کاریم و نگهداری می کنیم، تا همیشه...
گل لالهی واژگون در بخشهای از کشور عزیزمان ایران میروید این گل در گویشهای مختلف نامهای متفاوتی دارد که در ادامه به تعدادی از آنها میپردازیم.
1402-11-22 17:40:16
گل لالهی واژگون در برخی از مناطق کشور ایران رشد میکند در این اینجا قصد داریم شما را بیشتر با این گل آشنا کنیم و نکات مهمی در مورد نحوه نگهداری آن برای شما گرد هم آوردهایم در ادامه با روستاگل همراه باشید.
گل لالهی واژگون با نام علمی Fritillaria یکی از گلهای افسانهای ایران، سردهای از گیاهان چند سالهی علفی و پیازدار از خانوادهی Liliaceae با حدود ۱۴۰ گونهی مختلف است.
گلهای این گیاه دارای طول عمر بسیار کوتاهی هستند. لالهی واژگون دارای شیرهایست که حشرات گرده افشان را به خود جذب میکند اما، به دلیل وارونه بودن گل، شیرهی آن به سمت زمین سرازیر میشود و به نظر میرسد که لاله در حال اشک ریختن است. به همین علت به نامهای دیگری مثل، لالهی اشک مریم، اشک سیاوش و لالهی اندوهگین هم شناخته میشود.
این گل در اواسط فصل بهار در دشتهای دامنهی زاگرس، خوانسار، اصفهان، لرستان، فارس و برخی از دیگر نقاط ایران میروید و در طیف رنگی متنوعی از جمله قرمز، نارنجی، سفید، صورتی، بنفش و زرد یافت میشود. کوهرنگ در چهارمحال و بختیاری، یکی از زیباترین دشتهای لالهی واژگون است. ایران مرکز اصلی رشد دو گونه از لالهی واژگون، به نامهای لالهی واژگون سلطنتی Fritillaria imperialis و لالهی واژگون ایرانی Fritillariapersica است.
لالههای واژگون، بهعنوان گیاهی زینتی در صنعت گل و همچنین، در طب سنتی چین حائز اهمیت اقتصادی هستند. بسیاری از گونههای این گیاه به علت چیده شدن بی رویه در خطر انقراض هستند.
پیاز این گیاه با وجود سمی بودن در صورت تازگی، دارای برخی خواص دارویی مثل، درمان مشکلات خونی، تسکین درد، بهبود بیماریهای تنفسی و تقویت سیستم تنفسی و پاکسازی کبد است.
استفاده از این گیاه نیاز به مشورت با پزشک متخصص دارد. همچنین، ممکن است با بعضی از داروها تداخل داشته باشد.
در چین با گرفتن سم آن، استفادهی خوراکی دارد.
زادگاه این گل مناطق معتدل نیمکره شمالی، از مدیترانه و شمال آفریقا تا اوراسیا و جنوب غربی آسیا تا غرب آمریکای شمالی است و به روشهای زیر تکثیر میشود.
لالهی واژگون گیاهی نوردوست است و نیاز به دریافت نور کامل دارد. البته در محیطهای دارای نیم سایه هم رشد خوبی دارد.
در آبیاری لالهی واژگون زیادهروی نکنید چون به آب زیادی نیاز ندارد و در صورت مواجهه با کم آبی هم رشد میکند. در فاصلهی بین دو آبیاری اجازه دهید خاک تا عمق ۲ الی۳ سانتیمتری خشک شود. خاک را خیس نگه ندارید چون باعث میشود گیاه مستعد ابتلا به بیماریهای قارچی شود.
نیاز به رطوبت در آن دیده نمیشود.
دمای۱۵ تا ۱۸ درجه ی سانتیگراد برای این گیاه مناسب است و به دمای۹ درجه ی سانتیگراد برای رشد پیاز نیاز دارد.
خاک غنی و سبک با زهکشی بالا را میپسندد. همچنین، محیط خاکی خنثی یا کمی اسیدی برای آن ایدهآل است.
اگر قصد استفاده از پیاز را برای سال آینده دارید باید گیاه را تقویت کنید پس، در فصلهای رشد میتوانید از کودهای دارای فسفر یا پتاسیم استفاده کنید. این گیاه به نیتروژن حساس است پس از مصرف کودهای نیتروژندار خودداری کنید.
با گل لالهی واژگون آشنا شدیم و میتوانیم این گیاه را در مناطق مناسب و با رعایت شرایط مناسب پرورش دهیم. شما عزیزان و همراهان روستاگل چنانچه این گل را در محل زندگی با نامهای محلی دیگر میشناسید این اسامی را با ما و دیگر همراهان روستاگل در میان بگذارید.