1. روستاگل
  2. /
  3. نشو و نما

گیاه گندمی

اگر نیاز به تصویه کننده طبیعی دارید گیاه گندمی جایگزین مناسبی است که در ادامه بیشتر با آن آشنا می‌شویم.

گیاه گندمی

1402-11-22 17:45:39

گیاه گندمی گیاهی مناسب برای آپارتمان است که در ادامه به چگونگی پرورش آن و نکات مهم در مورد نگهداری این گیاه می‌پردازیم. از اینکه روستاگل را انتخاب کرده‌اید از شما سپاسگذاریم با ما همراه باشید.

گیاه همیشه سبز گندمی

گیاه گندمی، عنکبوتی یا سجافی با نام علمی Chlorophytum comosum گونه‌ای همیشه سبز، چند ساله و گل‌دار از خانواده‌ی Asparagaceae، و بیش از ۲۰۰ گونه‌ی مختلف آن تاکنون شناخته شده است. این گیاه زینتی علفی، بوته‌ای و دارای سرعت رشد زیاد است.

گندمی اندام زیرزمینی گوشتی، ریشه‌هایی دوکی شکل و سفید رنگ دارد. برگ‌‌های این گیاه معمولا به رنگ سبز ساده یا سبز با خطوطی کرم رنگ هستند که به گیاه، حالت ابلق می‌دهند و تا ارتفاع ۳۰ تا ۴۵ سانتی متر رشد می‌کنند و اصلا ساقه ندارد.

در انتهای دمگل‌ها، گیاهان کوچکی رشد می‌کنند که پاجوش، گیاهچه یا گیاه بچه نامیده می‌شوند. با ریشه‌دار کردن آن‌ها، می‌توانید یک گیاه جدید داشته باشید.

گندمی گیاهی مقاوم است و گل‌های کوچک ستاره‌ای شکل به رنگ زرد یا سفید دارد.

این گیاه نگهداری آسانی در مقایسه با سایز گیاهان آپارتمانی دارد و یکی از بهترین تصفیه کننده‌های هوا گیاه گندمی است. زادگاه اولیه این گیاه مناطق استوایی آمریکا و آفریقا است.

نکات مهم در پرورش گیاه گندمی

به روش کاشت بذر و قرار دادن گیاهچه‌ها در آب یا خاک تکثیر می‌شود. گیاه گندمی در مقابل نوسانات نور مقاوم است به نور زیادی نیاز ندارد اما، اگر به گونه ی ابلق آن نور کمی برسد باعث از دست رفتن رنگ آن می‌شود. اگر در محیط کم نور نگهداری می‌شود، هفته‌ای یک بار به مکان پر نور منتقل شود.

ریشه‌ای ضخیم و گوشتی این گیاه برای ذخیره‌ی آب تکامل یافته است پس در برابر کم آبی تا حدی مقاوم است. این‌ گیاه خاک خشک را دوست دارد. پس برای آبیاری گیاه، اجازه دهید خاک خشک شود سپس اقدام به آبیاری کنید. در فصول رشد مراقب آبیاری این گیاه باشید و سطح خاک را مرطوب نگه دارید تا رشد بیشتری داشته باشد. روند آبیاری این گیاه را منظم انجام دهید.

گندمی به دمای پایین و تغییرات دمایی حساس نیست و حتی دمای صفر درجه ی سانتی‌گراد را تحمل می‌کند اما، دمای ایده‌آل آن بین۱۸ تا ۲۴ درجه ی سانتی‌گراد است.

به علت داشتن ریشه‌های گوشتی این گیاه به خاک کمی سنگین با زهکشی خوب نیاز دارد که احتباس آب در آن رخ ندهد. خاک و کود آماده، خاک کمپوست، خاک باغچه و ماسه برای این گیاه مناسب ترین گزینه‌ها هستند. PH حدود ۶.۰ تا ۷.۰ برای آن ایده‌آل است.

در صورت لزوم می‌توانید در فصول رشد ماهی یک بار اقدام به کوددهی کنید.

مراقب گیاه گندمی باش

خطراتی که گیاه گندمی را می‌تواند تهدید کند به شرح زیر است.

  •  نرم و شفاف شدن برگ های گیاه به علت سرد بودن محیط نگهداری گیاه است.
  •  قهوه‌ای شدن نوک برگ‌های گیاه به علت کمبود رطوبت گیاه است. از غبارپاشی و ساخت جزیره استفاده کنید.
  •  وجود برگ‌های سبز و از بین رفتن نوار میانی آن ها نشانگر کمبود نور است. آن را در محیط پر نورتر قرار دهید.
  •  طویل و شکننده شدن برگ ها نشانگر عدم دریافت نور کافی است.
  •  پژمرده شدن برگ ها به علت کمبود مواد مغذی است.
  •  ضعیف شدن برگ ها نشانگر بالا بودن دمای محیطی و کمبود رطوبت است.

 

با گیاه همیشه سبز گندمی آشنا شدیم شما همراه عزیز می‌توانید از قسمت نشو و نما روستاگل با گیاهان دیگر آشنا شوید و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاه ها
درج دیدگاه