1. روستاگل
  2. /
  3. نشو و نما

آووکادو

نیمه گرمسیری و مدیترانه‌ای، میوه‌دار، رشد سریع، همیشه سبز، خوراکی، نور پسند، دارای خواص دارویی، رطوبت دوست، سازگار با اغلب خاک‌ها،

آووکادو

1403-09-21 00:00:57

احتمالا تا به حال میوه‌ تخم‌مرغی شکل آووکادو را دیده‌اید.

میوه گرمسیری سبز رنگ و پر خاصیتی که در بعضی نقاط کشورمان نیز کشت می‌شود.

با روستاگل همراه باشید تا با جهان زیبای آووکادو آشنا شویم.

آووکادو یا گلابی تمساح:

نام درخت و میوه‌ایست که در مناطق مدیترانه و گرمسیری رویش دارد. آووکادو یا گلابی تمساح میوه‌ای است که با نام علمی PERSEA AMERICANA همچنین بانام انگلیسی AVOCADO شناخته می‌شود. نام دیگر آووکادو گلابی تمساح است.

منشا گیاه آووکادو احتمالاً ایالت پوئبلا در مکزیک است. این گیاه بومی آمریکای مرکزی و مکزیک می‌باشد و کشور مکزیک بزرگترین تولید کننده آووکادو در جهان است کشورهای کلمبیا، پرو، جمهوری دومینیکن، کنیا و اندونزی در جایگاه‌های بعدی بزرگترین تولید کنندگان آووکادو در جهان قرار دارند.

قدیمی‌ترین شواهد استفاده از میوه آووکادو در غاری در کشور مکزیک یافت شده است که به حدود ۱۰ هزار سال قبل باز می‌گردد. کاشت درخت آووکادو در آمریکای جنوبی سابقه‌ای طولانی دارد. درخت آووکادو اولین بار در قرن پانزدهم میلادی توسط سیاحان به اروپا منتقل شده است.

آووکادو در ایران:

درخت آووکادو در سال‌های اخیر وارد ایران شده  به دو صورت کشت گلخانه‌ای و کشت در مناطق آب و هوایی مستعد انجام می‌شود‌.

درخت آووکادو در مناطق جنوب ایران مثل چابهار و سرباز و خوزستان، پل دختر و استان فارس و استان‌های شمالی مثل مازندران و گیلان رویش دارد. شهر پل دختر در استان لرستان به شهر آووکادوی ایران معروف است.

این درختان می‌توانند در دمای بین -4 تا 40 درجه سانتی‌گراد زنده بمانند؛ اما میزان آسیب به مدت‌زمان دماهای بسیار بالا یا پایین و نوع درخت بستگی دارد.

خصوصیات ظاهری آووکادو:

این درخت تا ۲۰ متر رشد می‌کند و رشد خیلی سریعی دارد.

این گیاه همیشه برگ‌های سبز دارد که طول آنها ۱۲ تا ۲۵ سانتی‌متر می‌رسد. گل‌های آن ناپیدا و نامشخص است و به رنگ زرد مایل به سبز است.

عرض گل آووکادو ۵ تا ۱۰ میلی‌متر می‌باشد. میوه آن شبیه گلابی یا تخم مرغ است که از نظر گیاه شناسی یک میوه سته است. ۷ تا ۲۰ سانتی‌متر طول و بین ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ گرم وزن دارد.

این میوه هسته‌ای بزرگ دارد که در مرکز میوه قرار می‌گیرد و طولی بین ۵ تا ۶.۴ سانتی‌متر دارد.

کاربرد :

میوه درخت آووکادو برای تازه خوری و فرآوری صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آووکادو حاوی فیبر چربی‌های غیر اشباع سالم و ویتامین‌ها و مواد مهم مورد نیاز بدن از جمله منیزیم و ویتامین‌های E ، C ، K است. پژوهشگران آمریکایی دریافتند افرادی که یک عدد آووکادو را در قالب دو وعده غذایی در هفته می‌خورند در مقایسه با افرادی که اصلاً آووکادو مصرف نمی‌کنند ۲۱ درصد کمتر در خطر ابتلای به تنگی عروق کرونر قلب یا بیماری قلبی قرار دارند.

آووکادو دارای چربی‌های متفاوتی است. حدود ۷۵ درصد از انرژی آووکادو از چربی می‌آید که اکثر آنها از نوع چربی تکثیر نشده همچون اسید اولئیک است .

برخی افراد به این میوه حساسیت دارند حساسیت در افراد حساس به گرده گیاه بلافاصله پس از خوردن آووکادو رخ داده و باعث خارش در دهان و گلو می‌شود. برخی افراد حساس به لاتکس با خوردن آووکادو دچار درد شکم کهیر اسهال و استفراغ می‌شوند.

هسته آووکادو بخشی از این میوه است که روغن آووکادو یا عصاره مورد استفاده در محصولات آرایشی و بهداشتی را از آن تهیه می‌کنند.

آووکادو به جذب مواد مغذی کمک می کند.

آووکادو سلامت قلب را بهبود می بخشد.

آووکادو هضم را بهبود می‌بخشد و به بینایی چشم کمک می کند همچنین آووکادو ممکن است به پیشگیری از سرطان کمک کند.

هسته آووکادو بخشی از این میوه است که روغن آووکادو یا عصاره مورد استفاده در محصولات آرایشی و بهداشتی را از آن تهیه می‌کنند.

تکثیر:

قلمه: اگر شما یک درخت آووکادو جوان کاشته شده از قلمه را کاشته‌اید، می‌توانید انتظار داشته باشید که 3-4 سال پس از کاشت میوه بدهد.

بذر: یک درخت آووکادو کاشته شده از بذر می‌تواند بین 5 تا 13 سال طول بکشد تا میوه بدهد.

آووکادو این میوه برخواسته از مکزیک را نیز شناختیم. شما نازنینان همراه می‌توانین برای خواندن مطالب راجع به دیگر درختان بومی و غیر بومی به قسمت نشو و نما سایت مراجعه کنید.

دیدگاه ها
درج دیدگاه