1. روستاگل
  2. /
  3. نشو و نما

پاپایا

پاپایه یا خربزه درختی، استوایی، میوه‌دار، خوراکی، دارای خواص دارویی، گرمسیری، رشد سریع، رطوبت دوست، نور پسند،همیشه سبز،

پاپایا

1403-09-21 01:12:21

حتما اگر میوه پاپایا را از نزدیک دیده باشید دوست دارید در مورد این گیاه فوق‌العاده بیشتر بدانید.

در مورد انواع این میوه گرمسیری و کاربرد آن در طب سنتی در این مقاله توضیح داده‌ایم پس با روستاگل تا انتهای این مقاله همراه باشید.

پاپایا گیاه گرمسیری:

پاپایا، خربزه درختی یا پاپایه درختی است گرمسیری و بومی مناطق حاره‌ای قاره آمریکا می‌باشد.

نام علمی آن Carica papaya می‌باشد. این گیاه در مناطق مختلفی کشت می‌شود از جمله مهم‌ترین مناطق کاشت پاپایا می‌توان به هند، آفریقای جنوبی، سریلانکا، فیلیپین، برزیل و مکزیک اشاره کرد. این گیاه بومی منطقه‌ای در هند است.

امروزه درخت پاپایا در جزایر کارائیب فلوریدا، تگزاس، کالیفرنیا، هند، استرالیا، مالزی، اندونزی، فیلیپین وهاوایی تطبیق یافته است و به دلیل میوه خود کاشته می‌شود.

در ایران پاپایا در مناطق گرمسیری جنوب و جنوب شرقی کشور کاشته می‌شود.

پاپایا به صورت عمده در ایران تولید نمی‌شود، بلکه به صورت اندک در استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان، خوزستان و برخی مناطق استان‌های یزد و بوشهر کشت می‌شود.

اخیرا کشت گلخانه‌ای درخت پاپایا در ایران رونق یافته است.

خصوصیات ظاهری پاپایا:

پاپایا درختی سریع الرشد است و در سال سوم کاشت به باردهی می‌رسد.

این گیاه یک تنه اصلی دارد و گیاهی نسبتاً کوتاه است ارتفاع آن بین ۴ تا ۱۰ متر داشته و برگ‌های منشعب و بزرگ دارد که ابعاد آن به ۵۰ تا ۷۰ سانتی‌متر می‌رسد.

میوه این گیاه بزرگ و از نوع سته می‌باشد. اندازه میوه ۱۵ تا ۴۵ سانتی‌متر طول و قطری حدود ۱۰ تا ۳۰ سانتی‌متر دارد ظاهر آن شبیه کپسول است. رنگ میوه بعد از تبدیل شدن به میوه از گل به رنگ سبز است و به مرور به رنگ زرد کهربایی تا کمی نارنجی تبدیل می‌شود.

شرایط آب و هوایی:

این گیاه تا دمای منفی ۲ درجه را تحمل می‌کند و در خاک ماسه‌ای با زهکش مناسب رشد می‌کند.

انواع پاپایا:

گیاه پاپایا دارای سه نوع نر، ماده و هرمافرودیت است.

۱. گیاه نر فقط گرده تولید می‌کند و محصول ندارد.

۲.نوع ماده برای تولید میوه‌های درشت و مناسب نیاز به گرده‌های درخت نر دارد.

۳.نوع هرمافرودیت دارای گل‌های نر و ماده است و می‌تواند به تنهایی محصول تولید کند.

کاربرد پاپایا:

میوه پاپایا به صورت تازه خوری مصرف می‌گردد. فقط باید توجه داشت که میوه کال چیده شده باید اول پخته و بعد استفاده شود چون دارای مقادیر زیادی ماده لاتکس می‌باشد.

این میوه در نقاط مختلف جهان به خصوص در قاره آمریکا و در جنوب شرقی آسیا استفاده خوراکی در آشپزی و تهیه شیرینی‌ها و دسرها دارد.

در طب سنتی از برگ‌های پاپایا برای درمان مالاریا و دود کردن آن برای بیماران مبتلا به آسم استفاده می‌شود.

برای پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی  وتقویت سیستم ایمنی بدن و تقویت بینایی و همچنین کمک به سیستم گوارش و بهبود هضم استفاده می‌گردد.

تکثیر:

کاشت پاپایا از بذر راحت و موفق ترین راه تکثیر آن می باشد. البته ارزان ترین راه نیز می‌باشد. 

بهترین زمان برای کاشت بذر در نیمه‌های خرداد می‌باشد. یعنی زمانی که دمای هوا حدود ۳۵ درجه سانتیگراد باشد.

برای مزرعه خود به میزان کافی بذر پاپایا تهیه کنید. یک مکان آفتابی در باغ خود برای کاشت پاپایا انتخاب نمایید. 

بهترین روش کاشت پاپایا این است که به راحتی بذر آن در زمین اصلی کاشته شود. بذرهای کاشته شده دوتا سه هفته بعد از کاشت جوانه می‌زند .

 

این هم از پاپایا این میوه خوشمزه گرمسیری، شما همراهان عزیز روستاگل برای خواندن مطالب راجع به گیاهان گرمسیری دیگر می‌توانید به قسمت نشو و نما سر بزنید.

دیدگاه ها
درج دیدگاه