1. روستاگل
  2. /
  3. نشو و نما

حنا

گونه ارزشمند، درختچه، دارای خواص درمانی، سازگار با مناطق نیمه خشک، نور پسند، گلدار، میوه‌دار، گرما دوست، مقاوم، معطر،

حنا

1403-09-21 02:25:56

نام حنا که می‌آید یاد موهای خوشرنگ مادربزرگ‌ قصه‌ها می‌افتیم.

حنا این گیاه خوش آب و رنگ، دنیایی جذاب دارد که ما شما را به دنیای آن دعوت می‌کنیم. پس با روستاگل در این مقاله حنایی رنگ همراه باشید.

قصه حنا:

حنا گیاهی از خانواده موردسانان بومی مناطق نیمه خشک استرالیا است.

نام علمی حنا Lawsonia inermishenna می‌باشد. این گیاه نوردوست است و به رطوبت ۲۵ درجه سانتیگراد نیاز دارد. حنا در خاک‌های رسی سنگین و حاصلخیز رویش دارد.

حنا گیاهی بوته‌ای و یا درختی با ارتفاع ۲ تا ۷ متر است. این گیاه پرشاخ و برگ بوده و دارای شاخه‌های صاف است. برگ‌ها به صورت متقابل و صاف و بیضی و یا نوک تیز هستند. گل‌های حنا دارای گلبرگ‌های بیضی شکل و به رنگ سفید یا قرمز است. میوه حنا کوچک از نوع کپسول و به رنگ قهوه‌ای است درون هر میوه ۴ دانه وجود دارد.

حنا از زمان‌های دور در مصر باستان شمال و غرب آفریقا و جنوب آسیا به عنوان یک ابزار آرایش مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

رنگ بازی با حنا:

برگ‌های حنا در صورتی رنگ حنایی تولید می‌کنند که کاملاً ساییده شده و با یک محلول اسیدی رقیق مخلوط شود. برای تولید این مایع اسیدی از آبلیمو یا چای غلیظ هم استفاده می‌شود.

حنای مخلوط شده باید ۶ تا ۲۴ ساعت باقی بماند تا قابل استفاده باشد. استفاده از اسانس‌های دیگر مانند اکالیپتوس و مورد و ... می‌تواند به بهتر شدن رنگ کمک کند.

حنا معمولاً به صورت پودر شده به فروش می‌رسد. زیرا تبدیل آن به پودر کار نسبتاً مشکلی است و حرارت دادن حنا چه وقتی بر روی پوست گذاشته شده است و چه قبل از آن باعث پررنگ شدن آن می‌شود. از سویی دیگر ترکیبات قلیایی مانند صابون و آب‌های کلردار باعث کمرنگ شدن آن می‌شود. البته با ریختن سلول‌های مرده روی پوست که به صورت طبیعی رخ می‌دهد رنگ حنا هم به تدریج کم می‌شود.

حنا به عنوان یک محصول آرایشی از ۶۰۰۰ سال قبل استفاده می‌شده. در اروپا هم به سبب طرح‌های ظریفی که با این گیاه ایجاد می‌شود محبوبیت داشته و در بین آسیایی‌ها از حنا برای رنگ کردن ناخن خانم ها استفاده می شود ‌در ایران خانم‌ها از گذشته‌های دور از حنا برای رنگ‌آمیزی موهای خود استفاده می‌کنند.

در هند، الجزایر، عربستان سعودی، تونس، ترکیه و ایران از حنا در جشن‌های عروسی استفاده می‌شود.

ترکیبات حنا:

۱.کربوهیدرات‌ها

۲.گلوکوزیدها

۳.تانن‌ها

۴.ترکیبات فنلی

۵.موسیلاژ

همچنین در عصاره آبی تهیه شده از برگ‌های حنا میزان این ترکیبات بیشتر است ولی آلکالوئیدها ، ساپونین‌ها، پروتئین، اسیدهای آمینه و اسانس هم وجود دارد.

حنا ۲ تا ۴ بار در سال برداشت می‌شود برداشت از سال دوم آغاز می‌شود.

 

کاربرد بهداشتی حنا:

برگ‌های حنا برای درمان زخم‌ها، زخم معده، سرفه، برونشیت، کمردرد، میگرن، پیسی، خارش، سوختگی‌ها، ریزش مو و یرقان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۱.ویژگی های ضد التهابی:

روغن برگ حنا راه حلی مؤثر برای شرایط ناشی از التهاب و درد مفاصل هستند. روغن حنا حاوی برخی از ترکیبات زیست فعال است و نیز اثر مشابهی بر ضد التهاب دارد که به عنوان داروی ضد التهاب شناخته می‌شود. فقط استفاده از روغن حنا در ناحیه آسیب دیده ممکن است به کاهش درد کمک کند.

 

۲.حنا عالی برای مراقبت از پوست و مو:

برگ‌های حنا همچنین حاوی برخی ویژگی‌های شگفت‌انگیز برای مراقبت از مو و پوست هستند. برگ‌های حنا می‌توانند برخی از شرایط مو مانند ریزش مو، شوره سر و خارش پوست سر را درمان کنند. در حالی که برای مراقبت از پوست، برگ‌های حنا می‌توانند چندین بیماری از جمله اگزما را به خاطر خواص ضد قارچی درمان کنند.

۳.اثرات ضد میکروبی حنا:

حنا حاوی اثرات ضد قارچی و ضد ویروسی است. بنابراین برگ‌های حنا برای درمان گلو درد و تب مؤثر هستند. خواص ضد قارچ یافت شده در برگ‌های حنا نیز درمان چندین بیماری پوستی مؤثر است.

۴.درمان سریع زخم با حنا:

ترکیبات ضد التهابی برگ‌های حنا برای التیام زخم نیز عالی هستند. علاوه بر این، برگ‌های حنا همچنین اثر خنک‌کنندگی طبیعی برای آرام کردن درد که ممکن است با زخم باز ایجاد شوند، دارند. علاوه بر این، حنا حاوی اثرات خنک‌کنندگی است که آن را به راه حل عالی برای درمان آفتاب سوختگی تبدیل می کند. تنها با استفاده از برگ‌های تازه حنا در ناحیه آسیب دیده در آن لحظه، برگ‌ها گرما و اثر آفتاب سوختگی روی پوست را کاهش خواهند داد.

 

همچنین حنا گیاهی صنعتی است که از برگ‌های خشک آن در تولید رنگ‌های نارنجی، قرمز و قهوه‌ای استفاده می‌شود و حدودا دارای ۰.۵-۱.۵ درصد ماده رنگی لاوسون است.

 

در این مقاله با جهان رنگی و زیبای حنا آشنا شدیم شما عزیزان و همراهان روستاگل می‌توانید با نظرات ارزشمند خود ما را در این راه یاری کنید.

دیدگاه ها
درج دیدگاه