می توانید به هرنامی که دوست دارید به زمین درخت هدیه کنید، ما می کاریم و نگهداری می کنیم، تا همیشه...
گیاه، بومی چین، میوهدار، خوراکی، نیمه گرمسیری، مقاوم به سرما، حاوی ویتامین و مواد معدنی، نور پسند، رطوبتدوست، خزانپذیر
1403-09-25 02:52:51
آیا شما هم طعم ترش و شیرین و خوشمزه کیوی را میپسندید؟
آیا تا به حال مزارع کیوی را از نزدیک دیدهاید؟
چقدر در مورد این گیاه اطلاعات دارید؟
با روستاگل در این مقاله نیز همراه و هم گاه باشید تا این گیاه آشنا شویم!
کیوی میوهای نوظهور!
کیوی با نام علمی Actinidia deliciosa بومی جنوب چین میباشد مخصوصا نواحی جنگلی و مرطوب اطراف رودخانه یانگتسه، چینی ها این میوه را یمتائو مینامند به معنی هلو میمون اوایل قرن ۲۰ این گیاه به نیوزلند برده شد و در آنجا به نام کیوی خوانده شد به خاطر پرنده کیوی نماد کشور نیوزلند.
خصوصیات گیاه کیوی:
این گیاه درخت نیست در واقع مثل درخت مو یک تاک پیچیده است. ساقههای چوبی و بلند و بالا رونده دارد. برگهای بزرگ و قلبی شلک و گلهای خوش رنگ و معمولا سفید کرم دارد. این گیاه زیبا در اصل میوهای وحشی کوچک و کم ارزش داشت ولی نیوزلندیها با اصلاح نژاد آن را به میوهای بزرگ و خوشطعم و ترش و شیرین بدل کردند. کیوی رشد سریعی دارد اما سه تا پنج سال طول میکشد تا میوه دهد، اگرچه باردهی بالای یدارد و هر بوتهی بالغ آن میتواند بیشاز چند ده کیلو کیوی تولید کند.
شرایط رشد کیوی:
کیوی تابستانهای مرطوب و نه چندان گرم را میپسندد. زمستان سرد را تا حدودی تحمل میکند اما یخبندان به این گیاه آسیب وارد میکند. رطوبت دوست میباشد و آفتاب کافی را لازم دارد. این گیاه دوپایه است و فقط گیاه ماده میوه میدهد. خاک سبک عمیق غنی با زهکشی خوب را ترجیح میدهد و در خاک سنگین و باتلاقی نمیتواند به رشد خود ادامه دهد.
کیوی در ایران:
مهمترین مناطق کشت کیوی در ایران استانهای شمال کشور میباشند. از جمله گیلان و مازندران زیرا آب و هوای این مناطق (رطوبت، بارش، خاک) برای کیوی خیلی مناسب است. طبق برخی منابع، نهال اولیه کیوی از فرانسه و ایتالیا به شمال ایران وارد شده بوده است.
این هم کیوی این میوه جذاب و خوشمزه امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید و با خواندن مقالات دیگر در مورد گیاهان دیگر در بخش نشو و نما و نوشتن نظرات ارزشمند خود برایمان ما را در این راه سبز یاری فرمایید. به امید ایرانی سبز.
منبع:
اینترنت