می توانید به هرنامی که دوست دارید به زمین درخت هدیه کنید، ما می کاریم و نگهداری می کنیم، تا همیشه...
در بسیاری از فرضیهها درخت نارنگی را بومی مناطقی در شمال شرقی هند و چین و ژاپن میدانند این میوه خاصیت دارویی دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
1401-01-14 15:27:47
اگه شما هم مثل من تا اسم نارنگی میاد دهنتون آب میافته یاد این میوه گوگولی ذهنت و قلقلک میده باید بگم میخواهیم در مورد درخت نارنگی صحبت کنیم و این درخت رو بهتر بشناسیم، پس تا انتها با روستاگل باشید.
درخت نارنگی: همیشه سبز، مناسب برای باغها و پارکها، گلهای معطر، میوهدار، دارای خواص دارویی
درخت نارنگی با نام علمی سیتروس تانگرینا Citrus tangerina از دسته مرکبات است. درختان نارنگی انواع مختلفی دارند و هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند به طور کلی، درختان نارنگی میتوانند ۱۰ تا ۱۵ متر رشد کنند.
گونههای کوتولهای نیز وجود دارند که از ۶ تا ۸ متر ارتفاع دارند، درخت نارنگی معمولی دارای برگهای سبز تیره و میوههای نارنجی روشن است.
درختان نارنگی جوان سه تا چهار سال طول میکشد تا میوه دهند و دارای گلهای کوچک و معطری هستند این درخت دارای قابلیت شکوفهدهی مجدد بعد از میوهدهی است. همین امر زمانهای مختلفی را برای برداشت ممکن میکند.
دمای محیط برای این درخت نباید به کمتر از ۴ درجه سانتیگراد برسد در صورت سرد شدن هوا لازم است درخت نارنگی پوشانده شود.
میوهی نارنگی دارای پوستی شل است که به راحتی با دست جدا میشود خود میوه مانند پرتقال به صورت تکه تکه است، بنابراین میتوان آن را به راحتی خورد. رنگ بسیار خوب و طعم شیرینی دارد که افراد در هر سنی آن را دوست دارند.
تصور میشود که این درخت میوه در اصل از بخش شمال شرقی هند، چین یا ژاپن باشد. نارنگی مانند بسیاری دیگر از مرکبات از طریق جادهی ابریشم به شمال آفریقا برده شده است. نارنگی از طنجه، یک بندر دریایی در مراکش، به سایر کشورها صادر میشد و نام علمیاش از این بندر گرفته شده است.
میتوان آنها را به فاصله ۱۰ تا ۱۵متر از هم کاشت. این درختان تا زمانی که در منطقهای مناسب کاشته شوند نیازی به مراقبت ندارند. برخلاف اکثر درختان میوه، آنها نیازی به هرس یا شکلدهی زیادی ندارند. درختان نارنگی خود گردهافشان هستند.
درخت نارنگی تا حد امکان به آفتاب نیاز دارد، آنها باید در آفتاب کامل کاشته شوند. حتی اگر در منطقهای بسیار گرم باشند همیشه به نور کامل خورشید نیاز دارند.
درخت نارنگی نیز مانند سایر درختان مرکبات به آب زیادی نیاز دارد. هنگامی که برای اولین بار نهال آن کاشته شود، کاملاً باید آب خیس شود تا به درخت کمک کند که ریشههایش مستقر شوند. در طول دو هفته اول خاک باید همیشه مرطوب باشد ولی زهکشی خاک باید مناسب باشد.
هنگام آبیاری باید توجه داشت که آب به عمق ریشهها برسد. اما ریشهها نباید در آب ایستا نگه داشته شوند. پس از کاشت درخت، فقط یک یا دو بار در هفته به آبیاری نیاز هست که تعداد دفعات آبیاری در هفته به میزان بارندگی آن منطقه بستگی دارد.
کود دادن به این درختان دو بار در سال مفید است، چه درخت در زمین باشد و چه در گلخانه. کودهای خاصی وجود دارد که برای استفاده در درختان مرکبات ساخته میشود. این کودها مقادیر سنگینتری از آهن، نیتروژن و روی دارند.
نارنگی اغلب به کودکان داده میشود زیرا شیرین است و پوست آن به راحتی جدا میشود. به دلیل شیرینی میتوان از آنها در آب نبات نیز استفاده کرد. آنها طعم خوبی به سالاد میوه میدهند و اغلب در پودینگ، مارمالاد و کیک نیز استفاده میشوند همچنین میتوان از آنها برای تهیه مارینادها، سسها و ژامبون از لعاب نارنگی استفاده کرد. حتی برای استفاده در زمانی دیگر میتوان آنها را منجمد کرد.
پوست آن به صورت تازه یا خشک به عنوان ادویه برای پخت و پز و نوشیدنی استفاده میشود. آب نارنگی تازه و کنسانتره آب منجمد هم تولید میشود.
نارنگی، مانند بسیاری از میوهها، مملو از ویتامینهاست و مقداری از فیبر مورد نیاز بدن برای سلامتی را دارد. مقدار بالای ویتامین ث برای سیستم ایمنی و همچنین برای سلامت دهان و دندان مفید میباشد.
نارنگی میوهای عالی به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی ضد پیری به دلیل سطوح بالای آنتیاکسیدان میباشد.
در طب سنتی ایرانی طبع این میوه را سرد و تر میدانند و برای آن خواصی چون مفرح قلب، رافع خفقان، صفرابُر و فرونشاننده لهیب معده و کبد نام میبرند. این میوه دارای مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت ماهیچهها، دستگاه گوارش و دستگاه عصبی مؤثر است.
با درخت نارنگی آشنا شدیم شما همراهان عزیز روستاگل نیز اگر اطلاعاتی در مورد این درخت دارید با ما در میان بگذارید.