می توانید به هرنامی که دوست دارید به زمین درخت هدیه کنید، ما می کاریم و نگهداری می کنیم، تا همیشه...
درخت ناترک در کشور هند با نام ویرالی نامیده میشود و درختی همیشه سبز است. این درخت خاصیت درمانی دارد که در ادامه بیشتر با این درخت آشنا میشویم
1401-01-14 16:16:44
تا حالا اسم درخت ناترک رو شنیدی؟
می دونی درخت ناترک در چه مناطقی رشد میکنه؟
جواب همه این سوالها در ادامه است تا انتها با روستاگل همراه باشید.
ناترک یا رازک با نام علمی Dodonaea viscosa شناخته میشود و جز درختان گرمسیری است و در جنوب هند، این گیاه ویرالی نامیده میشود این درختچه بومی ایران است. در رویشگاههای مختلف از مناطق گرمسیری، نیمه گرمسیری و معتدل آفریقا، آمریکا، جنوب آسیا و استرالیا تا مناطق پر بارندگی رشد میکند و در برابر سرما مقاوم است.
درخت ناترک مقاوم به خشکی و باد است. ناترک میتواند به صورت درختچهای رشد کند، و معمولاً چند ساقه است، وقتی شاخههای پایینی هرس میشوند، به یک درخت کوچک تبدیل میشود.
ناترک همیشه سبز است و تا ارتفاع ۵ متر رشد میکند پوست آن خاکستری روشن و دارای شکافهای ریز است. برگهای آویزان در بالا سبز روشن و در زیر سبز کم رنگتر هستند.
گلهای آن کوچک به رنگ سبز مایل به زرد است و به دنبال آن میوههای زینتی زرد یا قرمز با بالهای کاغذی دیده میشود، گلها از بهار تا پاییز ظاهر میشوند.
ناترک درختچهای با رشد سریع است که بستر شنی را ترجیح میدهد زمانی که خاک خوب و آب فراوان داده شود، پس از گسترش ریشهها به حداقل آب نیاز دارد.
پرچینهای بوتهای متراکمی که ناترک تشکیل میدهد مکان ایدهآلی برای لانه سازی پرندگان هستند. گلهای ناترک پروانهها را جذب میکنند.
دانهی آن دارای بالهای کاغذی است و توسط باد پراکنده میشود. ریشههای ناترک مناسب برای تثبیت تپههای ماسهای و کنترل فرسایش هستند. شاخههای انعظافپذیر آن مناسب به عنوان بادشکن است.
از جوشاندهی تهیه شده از برگهای تازهی آن به عنوان تببر استفاده میکنند. برای سرماخوردگی، آنفولانزا، ناراحتی معده، برای تحریک عرق و سرخک نیز استفاده میشود. برگهای سبز را به آرامی میجوشانند، سپس صاف میکنند و از عصارهی آن استفاده میکنند. برای گلودرد و برفک دهان به صورت غرغره استفاده میشود از معجون ریشه برای سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده میکنند.
همچنین برای تسکین سرفه و احساس احتقان معمولی آنفولانزا، کروپ و دیفتری استفاده میشود همین عصاره برای تسکین دردهای معده و تب کاربرد دارد. از برگها به عنوان داروی مالشی برای خارش پوست و درمان جوشهای پوستی استفاده میشود. عصارهی برگها به عنوان یک پاک کنندهی ملایم و برای روماتیسم، گلودرد و بواسیر استفاده میشود.
از دیگر کاربردهای اولیهی این گیاه میتوان به درمان ذات الریه، سل و بثورات پوستی اشاره کرد.
بذر را میتوان در پاییز برداشت کرد و در بهار در سینیهای بذر کاشت. مخلوط خاک شنی با ۱۰ درصد کمپوست استفاده میشود. ناترکها به راحتی در عرض ۲ تا ۳ هفته جوانه میزنند. هنگامی که نهالها حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیمتر ارتفاع دارند، به مکانی با سایهی کم منتقل میشوند چون آنها را به آفتاب بیشتری عادت دهند.
ناترک را میتوان با قلمه زدن نیز کشت کرد. گاهی اوقات از این روش برای به دست آوردن گیاهان ماده با میوههای بالدار برای ارزش زیبایی استفاده میکنند. ناترک در دورههای خشک طولانی زنده میماند و به راحتی بدون کود رشد میکند.
این درخت را میتوانید با نام خودتان به زمین هدیه کنید و حافظ محیط زیست باشید با روستاگل همراه باشید.