1. روستاگل
  2. /
  3. نشو و نما

گیاه گشنیز

گیاه گشنیز بیشترین رشد را در خارج از کشور در شمال آفریقا و جنوب اروپا و جنوب غربی آسیا دارد و در کشور ایران بیشترین میزان رشد را در استان‌های کرمان و همدان و ... دارد در ادامه با این گیاه بیشتر آشنا می‌شوید.

گیاه گشنیز

1401-10-09 21:40:14

می‌دانستید گیاه گشنیز سرشار از آهن و کلسیم است؟

و اینکه این گیاه تقویت کننده‌ی حافظه است و برای درمان بیماری پارکینسون موثر می‌باشد؟

در اینجا می‌خواهیم از گیاه گشنیز و خواص فوق‌العاده آن بگوییم و از شرایط نگهداری این گیاه و اینکه چطور آن را در منزل داشته باشیم، پس با روستاگل همراه باشید.

 

گیاه گشنیز، کوچک اما پر خاصیت

گشنیز گیاهی معطر از گروه گیاهان دارویی و چتریان که با نام علمی Coriandrum شناخته شده است این گیاه با ساق بلند شیاردار و منشعب به رنگ سبز از گروه گل سرخ که سبزی خوراکی و سالادی است محسوب می‌شود که ارتفاع آن تا نیم‌متر هم می‌رسد.

این گیاه دارای برگ‌های متناوب سبزروشن و زمان گل‌دهی گیاه رنگ برگ‌ها به قرمز یا بنفش تغییر پیدا می‌کند. گشنیز شباهت زیادی به گیاه جعفری دارد گیاه گشنیز در مصر باستان بسیار شناخته شده و دلیل خواص زیاد مورد استقبال عموم قرار گرفته بوده است.

گیاه گشنیز در شمال آفریقا، جنوب اروپا و جنوب غرب آسیا به خصوص در هند به صورت خودرو رشد می‌کند و در کشور عزیزمان ایران در مناطق کرمان، تهران، همدان، آذربایجان و فارس در فصل تابستان رشد می‌کند.

 

می‌خواهم گیاه گشنیز بکارم

این گیاه جز دسته‌بندی صیفی‌جات و سبزی‌جات روستاگل می‌باشد و به همراه گیاه آرتیشو پرورش داده می‌شود. برای پرورش این گیاه خوشبو فقط کافیست از سرمازدگی دور شود که بعد از آن می‌توان به راحتی در گلدان یا در باغچه پرورش داد. گیاه گشنیز همانطور که سرمای زیاد را دوست ندارد از گرما زدگی هم نیز دوری می کند و در آب و هوای معتدل رشد بسیار خوبی خواهد داشت.

 

میخواهید خانواده سبزی‌جات را بهتر بشناسید اینجا را انتخاب کنید

 

گشنیز برای کاشت نیاز به خاکی بسیار سبک دارد و نیاز به کود بسیار سنگین ندارد و ph خاک بین ۶.۵ تا ۶.۸ ایده‌آل ترین حالت برای این گیاه است گشنیز نیاز به خاک مرطوبی دارد و به همین علت نیاز به آبیاری مکرر می‌باشد به طور متوسط در هفته ۳ الی ۴ بار خاک گیاه را مرطوب می‌کند، نیاز به آبیاری غرقابی نیست.

زمان مناسب برای کاشت گشنیز در مناطق گرمسیری اوایل فصل خنک مانند پاییز و در مناطق سردسیری اوایل فصل گرم شدن مانند فروردین می‌باشد و این کاملاً به آب و هوای محل زندگی شما وابسته است.

زمانی که ساقه این گیاه شروع پیچیدن کند بدین معناست که گیاه شروع به گلدهی می‌کند و دیگر برای خوردن به صورت خام و پخته مناسب نیست چون طعمی تلخ خواهد گرفت و می‌توان از تخم میوه آن در پخت و پز یا برای کاشت بعدی استفاده کرد.

 

گیاه گشنیز، گیاه شگفت‌انگیز

همانطور که می‌دانیم گیاهان دارویی دارای خواص زیادی هستند که گذشتگان ما به این اثبات رسیده‌اند، گیاه گیشنیز ویتامینهای C ،B6 و A  را داراست و همینطور مواد معدنی مانند منیزیم، پتاسیم، کلسیم، آهن و فیبر بسیار زیادی است.

از مهمترین خواص این گیاه می‌توان به التیام‌بخش بودن درد معده اشاره کرد که باعث هضم راحت‌تر غذا می‌شود و در درمان کبد چرب بسیار موثر است و نباید از درمان قند خون و کنترل آن با عصاره تخم گشنیز غافل شد. گیاه گشنیز تقویت کننده ریشه مو است برای جلوگیری از ریزش مو استفاده می‌شود و باعث روشن کنندگی پوست و درمان آکنه و جوش صورت می‌شود.

گیاه گشنیز به دلیل ادرارآور بودن برای مثانه و کلیه بسیار مفید است و با توجه به وجود آنتی اکسیدان‌های فعالی که دارد موجب افزایش سیستم ایمنی بدن می‌شود و برای جلوگیری از سرطان بسیار موثر است با توجه به تحقیقات انجام شده گشنیز کلسترول بدن را کنترل می‌کند و به سلامت قلب نیز کمک می‌کند.

گشنیز خواص ضد التهابی دارد و در بیماری‌هایی مانند آلزایمر، پارکینسون و در کاهش اضطراب بسیار موثر و حافظه را بهبود می‌بخشد. گشنیز به دلیل فیبر زیاد موجب کاهش اشتها می‌شود و با توجه به اینکه یتامین ب گشنیز که باعث چربی‌سوزی زیاد است جزء داروهایی قرارگرفته که افراد برای لاغری و کاهش وزن استفاده می‌کتند که باعث استقبال آن افرادی که اضافه وزن دارند شده است.

 

در مصرف گیاه گشنیز مراقبت کنید

با توجه به تمام خصوصیات و ویژگی‌های بسیار کاربردی این گیاه گشنیز گاهی ممکن است افرادی به این گیاه و یا گیاهان دیگر آلرژی یا حساسیت نشان دهند که نشانه‌های آن در این گیاه به صورت خارش لب، دهان، گلو و چشم‌ها شود و در موارد بسیار حادتر دچار تب شوند و این افراد قبل از مصرف حتما باید با پزشک خود مشورت کنند.

علاقه‌مندان به طبیعت همان‌طور که می‌دانید روستاگل در زمینه کاشت درخت شناسنامه‌دار فعالیت می‌کند اگر می‌خواهید در این باره بیشتر بدانید در قسمت روشن سازی برای شما کاملا روند فعالیت را شرح داده‌ایم.

امیدواریم که از مطالب بالا لذت برده و نهایت استفاده را داشته باشید اگر شما نیز در مورد این گیاه نکات مهمی می دانید خوشحال می‌شویم نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاه ها
درج دیدگاه