1. روستاگل
  2. /
  3. نشو و نما

درخت پاپایا

جالب است بدانید کشورهایی مانند هند و برزیل از مهم‌ترین تولید کنندگان درخت پاپایا هستنند، اما ما در ایران عزیزمان در برخی مناطق نیز این درخت را پرورش می‌دهیم که در ادامه به آشنایی بیشتر این درخت می‌پردازیم پس ما ما همراه باشید.

درخت پاپایا

1402-10-07 10:32:42

کریستف کلمب، پاپایا را میوه‌ی فرشتگان نامیده است. در مذهب هیتی‌ها، ایستوستایا و پاپایا دو الهه محسوب می‌شود که وظیفه‌شان چرخاندن نخ زندگی به ویژه نخ زندگی شاه است. آنها در سواحل دریای سیاه می‌نشینند و پس از بازگشت تلپینو در کنفرانس خدایان شرکت می‌کنند.

در ادامه با نام‌های دیگر پاپایا آشنا می‌شویم و اینکه چطور این درخت را پرورش دهیم و نکات جالبی که تا به حال نشنیده‌اید.

صفر تا صد درخت پاپایا

پاپایا گیاهی بومی مناطق استوایی است با میوه‌ای خوشمزه که در آشپزی شرق آسیا بسیار پرکاربرد است و علی‌رغم رشد سریع و بازدهی بالا در ایران به صورت عمده کشت نمی‌شود. پاپایا با نام‌هایی مانند پاپایه و خربزه درختی با نام علمی carica papaya یکی از بیست و یک گونه پذیرفته شده از خانواده caricaceae محسوب می‌شود.

کلمه پاپایا ریشه‌ای اسپانیایی دارد. درخت پاپایا نخستین بار در آمریکای مرکزی و مکزیک اهلی شد و امروزه در اکثر کشورهای حاره‌ای همچون هندوستان، سریلانکا، فیلیپین و آفریقای جنوبی کشت می‌شود.

کشورهای هند، برزیل و مکزیک از مهم‌ترین تولیدکنندگان پاپایا در جهان به شمار می‌رود و جمعیت وحشی پاپایا به طور کلی به جنگل‌های استوایی محدود می‌شود. ولی علی‌رغم شرایط مناسب کشت در نواحی جنوبی ایران، متاسفانه پاپایا به صورت گسترده در ایران کشت نمی‌شود و فقط می‌توان آن ار به صورت محدود در برخی از نقاط استان هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و یزد مشاهده کرد.

پاپایا درختی کوچک و پراکنده است که نهایت بین 5 تا 10 متر رشد می‌کند. برگ‌های آن به صورت مارپیچی و در بالاتنه آن قرار دارد. برگ‌ها بزرگ و در اندازه 50 تا 70 سانتی‌متر قطر دارند که لبه‌های عمیق با هفت لوب دارند.

گل‌های نر و ماده پاپایا در کنار برگ‌ها می‌رویند و سپس به میوه‌ای شبیه به توت بزرگ به طول 15 تا 45 سانتی‌متر و عرض 10 تا 30 سانتی‌متر تبدیل می‌شوند.

این میوه که به نرمی آووکادوی رسیده است در ابتدای شکل‌گیری سبز رنگ است و کم کم به رنگ کهربایی تا نارنجی در می‌آید و در امتداد دیوارهای حفره مرکزی‌اش، دانه‌های سیاه رنگ متعددی به چشم می‌خورد.

این درخت در تمام سال میوه‌دهی دارد.

چگونه درخت پاپایا را پرورش دهیم 

پاپایا از طریق کاشت بذر تکثیر می‌شود. این گیاه به صورت طبیعی در اکثر مناطق گرمسیری جهان امکان رشد دارد. پاپایا رشد سریعی دارد و می‌تواند در مدت 3 سال به میوه‌دهی برسد. این گیاه نسبت به سرما و یخ‌بندان حساس است و خاک شنی با زهکشی مناسب را ترجیه می‌دهد.

آفت‌هایی چون ویروس موزاییک پاپایا، قارچ آنتراکنوز، قارچ فیتوفتورا، مگس میوه پاپایا، کنه عنکبوتی دونقطه‌ای، مگس سفید پاپایا و... می‌توانند به این گیاه آسیب برسانند.

کاربرد‌های درخت پاپایا

مهم‌ترین کاربری پاپایا استفاده از میوه‌ی آن به عنوان منبع مفید غذایی برای انسان و حیوان است. از این میوه در آشپزی آسیای شرقی چه یه صورت خام و چه به صورت پخته استفاده می‌شود حتی در برخی از مناطق آُیا برگ‌های بخارپز شده پاپایا را با اسفناج پخته شده ترکیب می‌کنند و می‌خورند.

در برزیل و پاراگوئه از میوه‌های نارس پاپایا در تولید شیرینی و کنسرو استفاده می‌شود. در طب سنتی از برگ‌های پاپایا برای درمان مالاریا، یک ماده سقط کننده و تصفیه کننده و یک عود گیاهی برای تسکین آسم استفاده می‌شود. همچنین دانه‌های این میوه که می‌تواند جایگزین فلفل سیاه شود می‌توان برای جلوگیری از پیشرفت‌های سرطان، از بین بردن باکتری و ویروس‌ها و کاهش التهاب مصرف کرد.

روستاگلی‌های عزیز و دوست‌دار طبیعت از اینکه ما را همراهی کردید سپاسگذاریم شما عزیزان نیز نظرات و پیشنهادات خود را ما با به اشتراک بگذارید.

دیدگاه ها
درج دیدگاه