1. روستاگل
  2. /
  3. نشو و نما

درخت ابریشم مصری

در بسیاری از کشورها از این درخت برای درمان بیمار ی‌ها استفاده می‌شود برای مثال در کشور چین از این درخت برای درمان افسردگی استفاده می‌شود.

درخت ابریشم مصری

1401-01-14 17:09:06

در اینجا با درخت ابریشم مصری که از گونه‌های غیر بومی است، آشنا می‌شویم، و اینکه چگونه این درخت تولید نیتروژن می‌کند.

 

دانستنی‌های جذاب درخت ابریشم مصری

درخت ابریشم مصری با نام علمی اریتروستمون جیلیسی Erythrostemon gilliesii که به آن پرنده‌ی زرد بهشتی نیز می‌گویند، به عنوان یک درخت زینتی می‌باشد.

این درخت زینتی، بومی آمریکای جنوبی، آرژانتین و اروگوئه است. گرچه گیاهی گرمسیری بوده و به آب‌وهوای خشک سازش یافته است، ولی در مناطق مختلف دنیا یافت می‌شود.

این گیاه در حاشیه‌های جنگل، کنار جاده‌ها و زیستگاه‌های باز رشد می‌کند.

درخت ابریشم مصری درخت برگریز کوچکی است که تا ۴ متر رشد می‌کند و دارای تنه‌های متعدد است.

پوست آن قهوه‌ای روشن، تقریبا صاف، نازک و دارای لکه‌های عدسی شکل در امتداد ساقه است. برگ‌هایش متناوب، مرکب شانه‌ای و سرخس مانند است.

گل‌ها در خوشه‌هایی به طول تا ۲۰ سانتی‌متر قرار دارند، هر کدام از گل‌ها ۵ گلبرگ زردرنگ و ۱۰ پرچم بلند و به رنگ قرمز دارد. گل‌دهی در اوایل تابستان رخ می‌دهد. میوه‌ها مسطح و لوبیایی هستند و غلاف‌های بلند آن در اواخر تابستان رشد می‌کنند.

این درخت با کمک دانه و نیز با روش‌های قلمه زنی افزون می‌شود.

درخت ابریشم مصری به دلیل عمر طولانی و توانایی آن در جوانه زدن مجدد به سختی از بین می‌رود.

دانه و غلاف بذر سبز ابریشم مصری سمی است، تحریک کننده و باعث استفراغ شدید و سایر علائم شکمی است، وقتی که بذر ابریشم مصری می‌رسد، غلافش خشک شده و بطور جالبی در هم می‌پیچد و بذرها را که نسبتا درشت هم هستند با سرعت زیاد به اطراف پرتاب می‌کند.

ابریشم مصری درخت مقاومی است که انواع شرایط خاک و رطوبت را تحمل می‌کند و به دلیل توانایی ریشه در تثبیت و تولید نیتروژن برای احیای خاک مناسب است، این درختان نیتروژن را از هوا گرفته و در ریشه‌ها و خاک انتقال می‌دهند تا گیاهان دیگر از آن استفاده کنند.

این نیتروژن مانند یک کود طبیعی عمل می‌کند و به رشد درختان دیگر کمک می‌کند. گاهی اوقات از این نوع درخت به عنوان گونه حمایتی یاد می‌شود و به همین دلیل است که برای اگروفورستری یا درکشاورزی مورد توجه می‌باشند.

این درختان با داشتن گل‌های جذاب حشرات زیادی را جذب می‌کنند به همین دلیل زنبورها و پروانه‌ها دوست دارند در اطراف این درختان پرواز کنند و این بدان معناست که قرار گرفتن آنها در باغ به گرده افشانی سایر گیاهان نیز کمک می‌کند.

برخی از درختان قابلیت قطع شدن و جوانه زدن دوباره از تنه را دارند که ابریشم مصری یکی از این درختان است.

دو دلیل این کار را مفید می‌کند:

۱) می‌توان آن‌ها را برش داد و شاخ و برگ‌ها را رها کرد تا به‌عنوان مالچ غنی از مواد مغذی برای باغ عمل کند.

۲) می‌توان آنها را به‌صورت دوره‌ای برش داد تا به عنوان هیزم استفاده شود، سپس بدون کاشتن درخت جدید دوباره رشد می‌کنند.

از گل‌های آن می‌توان مانند سبزیجات استفاده کرد و برگ‌های جوان آن را به عنوان سبزی در سوپ و خورش مصرف کرد.

پوست درخت ابریشم مصری که در طب چینی کاربرد بسیاری دارد معمولاً برای کمک به درمان افسردگی و همچنین درمان بی خوابی استفاده می‌شود.

همچنین برای کمک به اختلالات پوستی و بی حسی موضعی برای پوست استفاده شده است.

در جنگل آمازون از ریشه‌ی این گیاه برای درمان تب، زخم و سرفه استفاده می‌شود، همچنین توسط مردم آمازون گفته می‌شود که خوردن ریشه آن در اوایل حاملگی باعث سقط جنین می‌شود.

 

با کاشت این درخت در رویشگاه باغ انجیره می‌توان همراه با طبیعت شد و به چرخه محیط زیست کمک کنید.

دیدگاه ها
درج دیدگاه