دغدغک

360,000 تومان
زینتی گیاهی زود رشد نور محیطی زیاد آبیاری کمی مرطوب نواحی نیمه گرمسیری تا معتدل مناسب همه نوع خاک به جز خاک غرقابی

جزئیات درخت

می دانستید درخت دغدغک همون درخت عرعر است؟

می دانستید درخت دغدغک خواص بی نظیری دارد از جمله ملین و صفرا آور است؟

 

دانستنی های درخت دغدغک

درخت دغدغک از گونه گیاهان زود رشد است که برگ‌های آن کوچک اند و میوه آن به شکل یک بادکنک می‌باشد. درخت دغدغک یا همان درخت عرعر از نوع باقالایان است و این گیاه حدود 25 گونه درختچه دارد. این نوع بومی جنوب اروپا، شمال آفریقا و جنوب غربی آسیا میباشد.

درختچه ی دغدغک در مناطق استپی مرتفع و در نقاط مختلف ایران رویش پیدا می کند، گل های آن زرد و میوه آن درشت و میان خالی است که به همین علت به آن دغدغک می گویند.

برگ ها مرکب از 7 تا 13 برگچه هستند. گل ها درشت، زیبا و زردرنگ می باشند و میوه ی متورم دارای جدار نازک به طول 5 تا 7 و به عرض 3 تا 4 سانتیمتر و محتوی دانه هایی قهوه ای رنگ، مسطح و شفاف است. در داخل پوست نازک میوه، مخلوطی از گاز کربنیک، اکسیژن و ازت جمع می شود.

این درخت در رویشگاه هیو در استان البرز توسط روستاگل کاشته و از آن مراقبت میشود به حالت وحشی در زمین های آهکی جنگل ها، تپه ها و دامنه های مشرف به دره های نواحی مختلف مرکز و جنوب اروپا مخصوصا منطقه مدیترانه و در آسیا مانند هند و غالب نواحی کوهستانی شمال ایران می روید.

بخش های مورد استفاده این گیاه، برگ ها و نیام آن می باشد. در هند از برگ های گیاه به عنوان مسهل و از دانه های آن به عنوان قی آور استفاده می شود. خواص دارویی دغدغک عبارتند از ملین و صفرا آور است روش مصرف آن بدین صورت است که 20 تا 30 گرم از گیاه مورد نظر را در یک لیتر آب ریخته و دم می کنند.

یک فنجان پس از هر وعده غذا مصرف شود. ازمعمولا به دلیل اینکه طعم آن تلخ است و موجب تهوع می‌شود از برگ سنا به عنون جایگزین آن استفاده می کنند البته در صورتی که برگ سنا در دسترس نباشد، برگ‌های گیاه دغدغک را با گیاهان معطر دم می‌کنند تا پوششی برای طعم نامطبوع آن باشد و سپس آن را مصرف می‌کنند.

 

اگر می خواهید با گونه های دیگر دغدغک خواص دیگر آن آشنا شوید اینجا را انتخاب کنید