انجیر

480,000 تومان
مقاوم به کم آبی بومی عمر طولانی آفتاب دوست پهن برگ اکسیژن ساز قوی سایه دار میوه قرآنی و مقدس میوه پر خاصیت و خوشمزه دیمی باعث بقای حیات وحش نماد باروری و برکت خزان دار

جزئیات درخت

شما میوه انجیر روخشک دوست دارید یا تازه؟

انجیر را از تیره توت ها و از جنس فیکوس می دانند. انجیر گونه‌ای آسیایی از گیاهان گلدار خانواده انجیران است، این درخت بومی خاورمیانه و آسیای غربی است.ریشه درختان انجیر معمولاً عمق زیادی ندارند، بااین‌حال بعضی ‌اوقات ریشه آن‌ها به طرز عجیبی عمیق می‌شود. میوه درخت انجیر روی شاخه آن ساخته می‌شود.

در ایران درخت انجیر به ویژه نوع خودرو یا کوهستانی آن که به انجیر کوهی نامور است بسیار قدیمی است. یکی از رویشگاه‌های انجیر خودرو یا کوهی قهستان و جنوب خراسان و منطقه زیبد است.درحال حاضر شهرستان استهبان استان فارس بزرگترین تولیدکننده انجیر دیم در جهان می‌باشد که محصول آن از کیفیت و مرغوبیت خاصی برخوردار است.

انواعی که در باغبانی برای مصرف میوهٔ آن مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از فیکوس کاریکا، فیکوس پالماتا و فیکوس پودوکاریکا. فیکوس کاریکا همان انجیر معمولی است که به عنوان میوه مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ ولی فیکوس پالماتا و فیکوس پودوکاریکا بیشتر برای تلقیح انواع انجیر خوراکی کاشته می‌شوند.

گرده افشانی انجیر را نوعی زنبور عسل که از یک شیار کوچک وارد دانه میوه می شوند صورت می گیرد. درختان انجیر میوه را روی شاخه می سازند، البته گونه های نادری از درختان انجیر میوه را روی ساقه نیز می سازند. میوه درخت های انجیر وحشی ارزش تجاری ندارند و زنبور انجیر در میوه این درختان زمستان را می گذرانند.


رومیها این درخت را با معتقدات مذهبی خود مخلوط کرده آن را نشانه سعادت و پیشرفت و ترقی روزافزون می‌دانسته‌اند، در قرآن نیز، به این میوه سوگند یاد شده و سوره‌ای به نام این میوه نام‌گذاری شده‌است.

درخت انجیر؛ یکی از بلندترین درختان است که آب‌ و هوای گرم و بارانی را دوست دارد. این درخت، زادگاهی مدیترانه ای دارد و معمولاً در هوای سرد دوام نمی‌آورد. در رویشگاه بهمئی لیکک توسط روستاگل کاشت و پرورش داده میشود.

 


با انواع درخت انجیر آشنا شوید

به طور کلی درختان انجیر در 3 دسته خوراکی، زینتی، وحشی تقسیم بندی می شوند که در اینجا به شناخت تعدادی از انواع خوراکی می پردازیم.

انجیر ازمیر

مهمترین گونه انجیر به شمار می رود که دارای گونه‌های مختلفی به قرار زیر است.

انجیر سبز

انجیر سبز همانطور که از نامش پیداست میوه‌ای به رنگ سبز تولید می‌کند و دارای تاجی مدور و رشد عمودی است که باردهی بالایی دارد. دارای شاخه و برگ متراکمی است و معمولاً دارای چندین تنه است. میوه این گیاه بسیار شیرین است و پوست نازکی نیز دارد. همچنین سرشار از ویتامین‌های مختلفی است.

انجیر سیاه

انجیر سیاه یکی از واریته های انجیر به شمار می رود که میوه آن به رنگ بنفش تیره است و تاجی گسترده دارد که نسبت به سرما مقاوم است. پوست نازکی دارد و دارای مزه ترش و شیرینی است که برای تازه خوری مناسب است.

شاه انجیر

شاه انجیر گونه‌ای دیگر از انجیرهای خوراکی است که باردهی متوسطی دارد. میوه این گیاه به رنگ زرد طلایی و گلابی شکل است. میوه این گیاه برای تازه خوری بسیار مناسب است و طعم شیرینی نیز دارد.

انجیر متی

انجیر متی گونه‌ای دیگر از انجیرهای خوراکی است که باردهی متوسطی دارد و دارای تاجی گسترده است. میوه این گیاه به رنگ زرد است و طعم شیرینی دارد. بیشتر از آن برای تازه خوری و تهیه مربا استفاده می‌کنند. میوه این گیاه برای خشک کردن مناسب نیست.

انجیر المی

انجیر المی گونه‌ای دیگر از درخت انجیر به شمار می رود که میوه آن به رنگ سیاه است و نوک آن تیره‌تر از سایر قسمت‌ها است. از انجیرهای میان رس است که طعم ترش و شیرینی دارد و برای تازه خوری مناسب است.

انجیر برگ چناری

انجیر برگ چناری میوه‌ای به رنگ زرد مایل به سبز دارد و از درختان زودرس به شمار می رود. از میوه آن برای تازه خوری و خشک کردن استفاده می‌کنند.

 

برای اطلاع از انواع دیگر درختان انجیر خوراکی، انواع زینتی و وحشی و خواص بی نظیر میوه انجیر اینجا را کلیک کنید.